Domáce pletenky plnené mletým mäsom fotorecept
Foto: izabella929
Už som sa touto myšlienkou pohrávala dlhšiu dobu, len akosi som stále bola lenivá vytiahnúť elektrický mlynček a potom ho pol hodinu umývať kvôli Zobraziť celý popisUž som sa touto myšlienkou pohrávala dlhšiu dobu, len akosi som stále bola lenivá vytiahnúť elektrický mlynček a potom ho pol hodinu umývať kvôli 100 g. mletého mäsa..takže som to dnes prekonala a výsledok , no čo vám budem, rohlík aj s mäsom a k tomu už fakt nič nechýba..uvarila som k nim lipový čaj..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
štipka |
|
2,5 dl vlažná |
|
25 g čerstvé |
|
1 ČL do kvásku |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1/2 strúčika |
|
100 g |
|
|
|
celá |
|
|
|
|
|
Na posyp: | |
|
|
celý |
|
morská |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Najprv som si dala vykysnúť kvások..pridala som ho k múke a vymiesila som som cesto..pred koncom som pridala olej a rascu..posypala som vrch múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť hodinu..
-
2
vykysnuté cesto,..
-
3
dala som ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelila na bochníky..z prvého bochníka som urobila 3 kusy, tie som iba rukami roztlačila, aby som mala miesto pre plnku..
-
4
mäso som premlela 2 x, aby bolo jemnejšie , dochutila a iba chvíľku osmahla...dala som do chladničky stuhnúť, aby sa mi s ním lepšie pracovalo...z uvedeného množstva som naplnila iba 3 pletenky, ostatné som urobila na prázdno..bola to skúška, ako to bude chutiť s mäsom..inak budem to robiť častejšie, lebo nám chutili lepšie ako tie prázdne..
-
5
rozložila som ju na 2 bočné cestá a prostredný som nechala bez plnky..
-
6
cesto som zatvorila a prešúľala..
-
7
a zaplietla..
-
8
všetky naplnené a zapletené som ukladala na plech vystlaný pečiacim papierom..potrela som ich mliekom a posypala semienkami...nechala som ich podkysnúť pokiaľ sa mi zohriala trúba..
-
9
na 180 st. sa piekli 20 min.. hotovo upečené..
-
10
prajem vám dobrú chuť..
ja hrda ako pavica, ze syrove zemle ako sa zadarili dnes a ty s takymto prides !
ale spravim urcite
aky tvar to bude, netusim, ale tento styl sa mi paci, mozno trosku worcestra kvapnem, do hambacov sa osvedcil :-)
sikovnica si , co uz :-)
dakujem :-)
@marianne , to je milé, čo si mi napísala.-)@smejkad , veď si miesto mäsa môžeš dať čokoľvek, len ja párky a klobásy nekupujem, takže radšej mleté mäso..@patrovickypitrs , ešte teplú som zhltla bola úplne čerstvučká, no niečo výborné..netreba k tomu nič viac, len si ulamovať z nej..@pilcik , aj by som bol spokojný veru..@katka78 , je to mleté mäso, ale som ho ukladala do radu a v reze vyzerá ako párok..@smejkad , opiekla som mäso na panvici a dala som ho do chladničky stuhnúť, aby mi držalo formu a netieklo..@tetrisss ,nuž zákusok je zákusok...ale toto je o niečom inom..@afataga , toto by aj tebe chutilo..@terinka55 ,jej a ešte také teplučké, boli najlepšie..@mirop , no vidíš to a ja som k nim urobila čaj,,,a k vínku si to tiež dokážem predstaviť, vďaka za nápad..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..