Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. septembra 2015

Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si to rozmyslel a uvaril som plnené zvitky trochu inak. Zobraziť celý popisZohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si to rozmyslel a uvaril som plnené zvitky trochu inak. Nefotil som postup, nechcel som to sem pridať, ale je to dobré tak sa podelím aj s ostatnými o postup.

5 - 6
porcií
20 minút minút
príprava
80 - 90 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

1100 g
1 ks stredne veľký
570 g kúsky
ako orech vlašský čerstvý
 sterilizová
 domáca mini
4 strúčiky
 menší




Postup

  1. 1

    Zeler som očistil nakrájal na kolieska a na chvíľu uvaril v octovej vode, tak 5 minút od bodu varu. Potom je zeler pekný biely a netmavne. Nechal som ho potom v sitku odkvápať. Mäso som naklepal viac nech sa dá pekné zvinúť. Každý rezeň som okorenil osolil a potrel horčicou. Naň som dal plátok klobásy, plátok zeleru a plátok uhorky. Zvinul som to a spojil špáradlami. Zvyšný zeler som pokrájal na kocky veľké ako ananásové kocky. Z ananásového kompótu som zlial nálev preč.

  2. 2

    Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal trochu oleja zohriať. Na oleji som opiekol zvitky, tak aby bolo mäso zatiahnuté, z každej strany. Zvitky som vytiahol z hrnca. Na horúci výpek som dal nakrájaný pór na kolieska restovať. Keď sa trochu orestoval pridal som ananás aj zeler, nechal ich trochu podusiť. S ananásu aj zo zeleru trochu odložíme na tanier. Späť som som vložil mäso do hrnca dusiť. Zalejeme horúcou vodou za rovno mäsa a dusíme. Teraz som očistil zázvor, asi tak veľkostí vlašského orecha a nakrájal na drobno a pridal ho do hrnca. Trochu osolíme a okoreníme čerstvo pomletím korením štyroch farieb. Dusíme až mäso bude mäkké.

  3. 3

    Mäso sa robí tak som uvaril ryžu ta mi k tomu chutila. Môžeme si k tomu urobiť hoci aj zemiaky, alebo drobnú cestovinu. Mäso zhruba po 80 minútach bolo hotové. Zahustil som to jednou Pl zemiakového škrobu. Chvíľu povaril dochutil. Zo zeleru, ananásu a zázvoru sa chute navzájom prepojili. Vznikla tak príjemná chuť omáčky, korenistá mierne sladká so zázvorovou vôňou. Môžeme servírovať na tanier som dal ryžu, zvitok s omáčkou a obložil s odloženým zelerom a ananásom. Želám vám dobrú chuť.

    Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom - obrázok 3

Diskusia k receptu

bembo
španieľske vtáčky sú moje najmilšie jedlo.no tieto závitky ma okamžite oslovili,a pri najbližššej príležitosti vyskúšam.vyzerá to super,a podľa použitých ingrediencí to musí byť aj veľmi chutné jedlo
evanaaa
Nevšedné jedlá vymýšľaš, ale dobré iste. Ja ssíce nemám rada kombináciu mäsa s ovocím, ale kto to ľúbi, využije možnosť ako aj ty.Ide o celkový dojem.....a mimochodom, hovädzie závitky už hotové, myslím tým mäso surové zvinuté a pripravené na naplnenie dostať, netreba krájať, je to polotovar.
sracz
Hovädzie v Tvojom 5* podaní @patroveck ýpitrs predstavuje rcp hodný nasledovania! ... a u nás repríza "na betón"!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia