Pečená plnená paprika - pôstna fotorecept

starka - bez fotkyStarka, 23. septembra 2015 22:11
Ďalšie recepty »
Pečená plnená paprika - pôstna (fotorecept)Foto: starka

Pôvodne bulharský recept som si upravila podľa momentálnych možností našej záhrady. Jedlo je veľmi chutné, výdatné a keď sa nezje za tepla, môže byť aj na druhý deň.

6-8
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

10 - 12 kus
1 kus
2 kus
2 kus
1/3 šálky
3/4 šálky
2 - 3 kus
1 kocka
1 kus (feferónka)
2 - 3 strúčky
1 hrsť
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Papriku očistíme od semien a zľahka osolíme. Vršky pokrájame na drobno. Cuketu nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme pustiť šťavu.( V pôvodnom recepte bola miesto cukety kapusta a k mrkve strúhali aj kúsok zeleru). Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobné kocky. Uvaríme 1/2 l bujónu z kocky, alebo použijeme domáci.

    Pečená plnená paprika - pôstna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rajčiny ošúpeme a časť pokrájame na drobno a časť na plátky, ktoré poukladáme na dno zapekacej misy. Cuketu vyžmýkame.

    Pečená plnená paprika - pôstna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji postupne opražíme cibuľu, mrkvu, cuketu,pokrájanú chili papričku ,drobno pokájané kúsky papriky, cesnak a nakoniec pridáme ryžu a zalejeme časťou bujónu ( 1:1). Necháme chvíľu podusiť ( nemusí byť úplne do mäkka). Zoberieme zo sporáka a pridáme rajčiny a petržlenovú vňať. Ochutnáme a prípadne dosolíme a dokoreníme.

    Pečená plnená paprika - pôstna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou plnkou naplníme papriky, poukladáme do zapekacej misy vyloženej plátkami rajčín a zalejeme zbytkom bujónu. Ak nám ostane plnky, môžeme ju rozmiestniť medzi papriky.Prikryjeme a pečieme do mäkka. Nakoniec môžme dopekať odokryté, aby sa pekne zafarbili. Podávame teplé s chlebíkom, alebo zemiakmi ( Bulhari hovoria že netreba nič, veď je tam ryža!:-)) Výborné sú aj na druhý deň - popijú všetku štavu a sú šťavnaté.

    Pečená plnená paprika - pôstna (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist