Diviačí wellington

alexdidi - fotkaalexdidi, 30. septembra 2015 9:13
Ďalšie recepty »
Diviačí wellingtonFoto: alexdidi
4
porcie
30 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny.Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo rozmixujeme.

  2. 2

    Na prepustenom masle krátko opečieme plátky cesnaku a špenát necháme "zvädnúť" a potom vychladnúť. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Očistenú, osušenú sviečkovú zprudka opečieme zo všetkých strán asi 5-7 minút. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na plát lístkového cesta postupne rozložíme schwarzwaldskú šunku, špenát a šampiňóny. Vychladenú sviečkovú potrieme horčicou a položíme na huby. Dobre zabalíme v lístkovom ceste, povrch prípadne prizdobíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mierne posypeme hrubou morskou soľou.

  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 30 minút. Najlepšie je odmerať teplotu mäsa teplomerom zapichnutým do stredu. Optimálna teplota je 50°C.

  6. 6

    Aspoň 5 minút necháme odpočívať a podávame. Ja som podávala so zemiakovou kašou a hnedou omáčkou pripravenou na výpeku z mäsa s pridaním šalotky-opiecť, horčice, parad. pretlaku, soľ, korenie, vývar, červené víno a variť-zredukovať na hustotu omáčky. Na záver pridať kúsok masla.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist