Diviačí wellington

alexdidi - fotkaalexdidi, 30. septembra 2015
Diviačí wellington
Foto: alexdidi
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 plát
500 g
100 g
200 g
150 g
1 ks
1 strúčik
 na potretie
 prepustene

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny.Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo rozmixujeme.

  2. 2

    Na prepustenom masle krátko opečieme plátky cesnaku a špenát necháme "zvädnúť" a potom vychladnúť. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Očistenú, osušenú sviečkovú zprudka opečieme zo všetkých strán asi 5-7 minút. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na plát lístkového cesta postupne rozložíme schwarzwaldskú šunku, špenát a šampiňóny. Vychladenú sviečkovú potrieme horčicou a položíme na huby. Dobre zabalíme v lístkovom ceste, povrch prípadne prizdobíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mierne posypeme hrubou morskou soľou.

  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 30 minút. Najlepšie je odmerať teplotu mäsa teplomerom zapichnutým do stredu. Optimálna teplota je 50°C.

  6. 6

    Aspoň 5 minút necháme odpočívať a podávame. Ja som podávala so zemiakovou kašou a hnedou omáčkou pripravenou na výpeku z mäsa s pridaním šalotky-opiecť, horčice, parad. pretlaku, soľ, korenie, vývar, červené víno a variť-zredukovať na hustotu omáčky. Na záver pridať kúsok masla.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Recept vyzerá dobre. Mohla si sa pri fotení zamerať viac na rez, lebo nie je vidno dobre výsledok.
No teda, to je ale krasa, taketo nieco sa chystam urobyt uz velmi davno, vzdy si to zlahcim a osuniem na inokedy, teraz budem mat viacej casu tak toto jedlo bude mat skoro premieru :-)

Pridaj komentár k receptu: