Kura à la perlička fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 23. septembra 2015

Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil novej dobe. Sused keď to jedol prvý krát tak po 1,5 l vína zahlásil" Nie je sviečková ako sviečková. Jedna je sviečkovica sviečková a druha je sviečkovica á la tuti a to je tato." V pôvodnom recepte bola perlička a nie kura. Víno bolo ríbezľové (biele s čiernymi). Hríby boli bedle. Je to vhodne aj z bažanta, alebo jarabice.

6-8
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200 g
400 g
600 g
2 ks
6 strúčiky
50 g
2 ks
2,5 dcl
7 ks
1 ČL
3 PL
2,5 dcl
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Kuracie štvrte očistíme a orežeme mastné časti. Potom krájame na menšie kusy. Orezané kúsky a koreňovú zeleninu použijeme na vývar. Hríby nakrájame na malé kusy, tak isto aj papriku pokrájame. Cesnak a feferóny posekáme. Cibuľu nakrájame na drobno.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aby sme nezabudli pripraviť víno a šípkový lekvár. Kedysi sme používali víno z bielych ríbezli pomiešané s čiernymi. Teraz to nemám tak som to nahradil. Toto víno ma trochu arómu ríbezli.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme to všetko v jednom hrnci. Na oleji orestujeme cibuľu.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pokrájané papriky dusíme, tak na polovicu nech sa voda vyparí. Teraz pridáme feferóny a cesnak oboje nasekané . Chvíľu dusíme.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíle dusenia pridáme pokrájané šampiňóny. Dusíme nech sa s nich voda trochu vyparí.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A napokon pridáme mäso. Okoreníme čerstvo zomletím bielym korením. Pridáme borievky a trochu osolíme. Podlejeme vínom a dusíme až mäso bude mäkké. Ak by nám to veľmi hustlo podlievame vývarom. Tak pol litra vývaru nám stačí.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak je mäso už mäkké vyberieme ho z hrnca na bok. A hrniec odstavíme zo sporáka.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz do hrnca dáme šípkový lekvár a hmotu mixujeme na na omáčku. Hrniec dáme späť na sporák a znovu rozvaríme.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme smotanu a rozvaríme. Ochutnáme a pripadne dochutíme. Teraz dáme späť do hrnca mäso a znovu rozvaríme na chvíľu. Odstavíme zo sporáka a je to hotové. Necháme postať 15 minút nech prejdú chute a môžme servírovať.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ak si to uvaríte tak Vám prajem dobrú chuť. Nech Vám to chutí ako nám. Ja som dal teraz knedle k tomu. Podávame aj s haluškami a cestovinou. Takže nie je to sviečkovica sviečková.

    Kura à la perlička (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Konštruktívna úvaha dvoch susedov pri "butilke záhradného double samoroďáku" priniesla jedlo s vynikajúcou chuťou. V špiku svojich ubolených kostí cítim, že by sme si rozumeli aj ako trio. Vynaliezavý @patroveckypitrs nebo nad Trenčínom a jeho okolí je posypané hviezdičkami! Nech Vám to so susedovcami naďalej dobre varí a chutí!
Rcp pripominajúci sviečkovú sa dá urobiť z rôzneho mesa. Tych surovín je tam požehnane. Ale to servírovanie je zaujímavé-:)
veľmi sa mi páči tá omáčka.len neviem kde zoženiem ružový Cabernet.dúfam,že v Kauflande alebo v Lidli ho majú

Pridaj komentár k receptu: