Foto: patroveckypitrs
Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka Zobraziť celý popisPretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka sú zdraviu ohromne prospešné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablka som zbavil šupky a jadier a pokrájal na asi 2 - 3 cm kusy. Krúpy som opláchol v sitku pod vodou.
-
2
Dal som do do hrnca a zalial vodou toľko aby bolo 1 cm nad krúpami a jablkami. Teraz som tam pridal víno, med, cukor, mletú škoricu, klinčeky a džem. Dal som to na šporák variť. Džem som použil šípkový zostal mi, tak nech sa nepokazí, keď je otvorený. Od bodu varu som to varil asi 25 minút. Občas som to premiešal, hlavne na začiatku, aby sa nelepilo na dno.
-
3
Voda sa mi takmer všetka vytratila. Krúpy boli mäkké jablka tiež . Tak som v troche studenej vody rozmiešal dva sáčky tortová poleva číra. Vlial so to hrnca a pritom miešal nech sa to prevarí. Za chvíľu to začalo dobre hustnúť. Hrniec som odstavil zo sporáka.
-
4
A vlial som to do pripravených misiek. Nechal to ochladnúť a večera je hotová. Môžete si to dať aj na raňajky, alebo desiatu, či olovrant. Je to ľahko stráviteľné. Nevyzerá to vábne , ale je to fakt dobre. Želám Vám dobrú chuť.
Ked sa zisla celaaa rodina nevedeli prenachvalit/hlavne,ze bola zadarmo,nemuseli varit/,no a samozrejme som do toho pridala aj trochu zo slovenskej chuti tak to bolo 2 x dobre,ale ak mas zaujem napisem ti ho do TS.Ja odvtedy robim nasu klasicku hubovku bez klobasy na masle a potom aj tuto s krupami.Na Silvestra zase s klobasou, ta niesmie chybat.
Ďakujem pekne. *****
www.apetitonline.cz/recepty/7859-cerna-zabijackova-polevka-...