Škoricovo-tekvicové scones fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 1. októbra 2015
Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept)
Foto: kecemis

Ranajky do jesenneho sychraveho rana, ktore Vam ho urcite sprijemnia. Tekvicove puree som mal pripravene podla tohoto receptu. http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html

8
porcií
20 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 - 1/4 hrnček
3/4 hrnček
2 PL
2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL práškový
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 hrnček
1 ČL
4 PL
2 PL
1/4 hrnčeka
Na posypanie:
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Vo vacsej miske som si zmiesal muky, kto chce moze rozdelit polohrubu muku na 1/2 poloh. a 1/4 mandlovej muky, cukor, prasok do peciva, sodu bikarbonu, sol, skoricu, zazvor, klinceky, mlete nove korenie a musk. orech.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mensej som zmiesal tekvicove puree, jogurt, vanilkovy extract

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K premiesanej muke som nastruhal maslo a premiesal. Ked sa mi vytvorili hrachove gulky z muky a masla, prilial som mlieko a miesal kym cesto nedrzalo pokope.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som cesto vyklopil na pomucenu dosku. Posypal som este mukou a prehnietil som ho niekolko krat. Ak je cesto lepkave pridam este muku (aj som musel pridat). Potom som ho vyvalkal do kruhu, na hrubku asi 1.5-2 cm. Potom som cesto nakrajal na osem casti. Tvar a velkost necham na kazdom. Pripravil som si posypku z cukru a skorice. Zapol so ruru na 200 stupnov.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelozil som ich na plech vystlany papierom. Ponatieral som ich mliekom a posypal zmesou cukrovo skoricovou. Dal som piect do rury na 12-15 minut alebo pokial scones nechytili farbu do zlata.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upeceni som ich dal na mriezku vychladit.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokial mi chladli, pripravil som si polevu zo 1/4 pohara cukru (ja som pouzil javorovy cukor), 1/2 kl skorice, 1/4 kl musk. orechu a 3-4 pl mlieka. Tym som potom potrel uz ciastocne vychladnute scones.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tip na zaver: U nas idu velmi dobre s kyslou smotanou. Len takou obycajnou, ale da sa tiez dochutit smotana so skoricou, nutmegom. Tiez su velmi dobre s pumpkin spice latte (tekvicovo koreniste latte). Tak isto sa da k zvysnej posypke pridat 2-3 lyzice masla a zmiesat. potom uz len natierat scones a vychutnavat.

    Škoricovo-tekvicové scones (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
to muselo pekne voňať u vás! podobný koláčik som piekla nedávno, v malej forme biskupského chlebíka. Sú fajn vláčne od tekvice a jogurtu.
katka78
Že mne nik nepripravuje takéto voňavé raňajky.. dala by som si v sobotu ráno zo dva kúsky s lyžicou kyslej smotany a s kakaom. Holt, vrchol kuchárskeho umenia mojej lásky je nakrájaný tvrdý syr s kúskom jabĺčka ;-).
havino
ty dávaš dnes chlape, asi ukážem môjmu dia, ako sa má stravovať, keby mňa nebolo :-) voňavé, páči sa mi
mesiar50
Kamarát,pekné koláče a nepochybujem o tom,že sú aj lahodné.
kecemis
Dakiujem za pristavenie a mile pismenka. Skutocne to krasne rozvoniavalo, ze uz nebulo treba ani vyskusat. @katka moja lepsia polovicka suhlasi s vymenou manzelov, ale len na tyzden. Ze dlhsie by si to aj tak nevydrzala.
katka78
Hihi.. len či by ona vydržala jesť syr s jabĺčkom celý týždeň :-) Ale je to milé od nej, že sa takto podelí :-) Prajem obom krásny deň! :-)
kecemis
Dakujem Marianka, vyskusaj aj s s late a garantujem, ze neolutujes. Late dodava chybajucu sladkost ku sconom.
patroveckypitrs
To by som si dal no nie na raňajky, ale za obedom. Od mala sa učím na sladké raňajky, ale nejde to. Skôr niečo ľahšie klobásku a tak. Teraz vážne paráda 5* a ukladám.
marianne
@mirko toto je niečo tak dobré, že až..natreté pomarančovým džémom, posypané sekanými mandľami, a tá vôňa!..akurát ich nabudúce trošku menej rozvaľkám, nech sú hrubšie. Ale poviem Ti, taký teplý ešte ku melte, balada. Rád zlatej varešky udeľujem. Ďakujem.


kecemis
@babkamat az pridem, urcite donesiem, dakujem. @petr moje lepsie ja tiez hovorievala, najlepsi zakusok je klobasa. Dakujem. @marianka , bleskova odozva, pekna fotka. S tym lekvarom cerim ze bolo vyborne. Dakujem
katka78
Súhlasím s @marianne , neskutočná dobrotka toto, odporúčam vyskúšať. A tá vôňa, keď sa pečú! Jedine grécky jogurt som nahradila tvarohom, ale nie zámerne, len jogurt akosi zmizol z chladničky.. Ja som jedla scones ešte teplé včera večer, dnes ráno som ponúkla sestru a neterku, obom chutili, hlavne sestra si veľmi pochvaľovala. Rozhodne zopakujem, ďakujem pekne za recept!



PS: V komentároch som zachytila čosi o jubileu, tak prajem ešte veľa veľa krásnych spoločných chvíľ! :-)
ariel
skvelá inšpirácia, ani veštica by neuhádla, čo zajtra na sobotné upršané ráno ideme piecť ..včdaka za majtrovsky nafotené dielko
katka78
Tento tvoj recept je už našou jesennou stálicou. Veľmi radi sa k nemu vraciame a každý kto kedy tieto koláčiky okoštoval pýtal hneď recept. Sú mäkučké, voňavé a veľmi chutné. Ich pečenie je doslova radosť, hlavne v sychravých dňoch, lebo tá intenzívna vôňa škorice, resp. korenín urobí doma krásnu atmosféru. Tento rok som asi prešvihla tekvicový "peak time", lebo v 3 obchodoch, čo som v okolí obehla, žiadnu vhodnú nemali. Pred chvíľou ale začali farmárske trhy, tak vybehnem ešte tam. Pre kondičku už by toho pohybu aj stačilo, teraz už len nech majú tú tekvicu! ;-)
kecemis
@Katka78 (9.11.2017 15:01)

Dakujem za hrejive slova v tejto nasej zamrznutej krajine. Mame minus14 a tento tvoj mily komentar roztopil okolo mna vsetok sneh. Som rad ze sa vracias k mojmu receptu. Dakujem
katka78
Na moje potešenie som tekvicu nakoniec zohnala, už mám aj odložené pyré v mrazničke na ďalší raz ☺. Jasné, že sme ku koláčikom spravili aj tvoje skvelé tekvicové latté! Keď príde človek uzimený z prechádzky, táto kombinácia zaručene zahreje. Paráda a ešte raz srdečná vďaka, aj za tvoj milý komentár vyššie, potešil☺
*náhodným okoloidúcim pridám link na to výborné latté:  varecha.pravda.sk/recepty/pumpkin-spice-latte-/60561-rece...







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia