Foto: kecemis
Ranajky do jesenneho sychraveho rana, ktore Vam ho urcite sprijemnia. Tekvicove puree som mal pripravene podla tohoto receptu. http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 - 1/4 hrnček |
|
3/4 hrnček |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL práškový |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 hrnček |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Vo vacsej miske som si zmiesal muky, kto chce moze rozdelit polohrubu muku na 1/2 poloh. a 1/4 mandlovej muky, cukor, prasok do peciva, sodu bikarbonu, sol, skoricu, zazvor, klinceky, mlete nove korenie a musk. orech.
-
2
V mensej som zmiesal tekvicove puree, jogurt, vanilkovy extract
-
3
K premiesanej muke som nastruhal maslo a premiesal. Ked sa mi vytvorili hrachove gulky z muky a masla, prilial som mlieko a miesal kym cesto nedrzalo pokope.
-
4
Potom som cesto vyklopil na pomucenu dosku. Posypal som este mukou a prehnietil som ho niekolko krat. Ak je cesto lepkave pridam este muku (aj som musel pridat). Potom som ho vyvalkal do kruhu, na hrubku asi 1.5-2 cm. Potom som cesto nakrajal na osem casti. Tvar a velkost necham na kazdom. Pripravil som si posypku z cukru a skorice. Zapol so ruru na 200 stupnov.
-
5
Prelozil som ich na plech vystlany papierom. Ponatieral som ich mliekom a posypal zmesou cukrovo skoricovou. Dal som piect do rury na 12-15 minut alebo pokial scones nechytili farbu do zlata.
-
6
Po upeceni som ich dal na mriezku vychladit.
-
7
Pokial mi chladli, pripravil som si polevu zo 1/4 pohara cukru (ja som pouzil javorovy cukor), 1/2 kl skorice, 1/4 kl musk. orechu a 3-4 pl mlieka. Tym som potom potrel uz ciastocne vychladnute scones.
-
8
Tip na zaver: U nas idu velmi dobre s kyslou smotanou. Len takou obycajnou, ale da sa tiez dochutit smotana so skoricou, nutmegom. Tiez su velmi dobre s pumpkin spice latte (tekvicovo koreniste latte). Tak isto sa da k zvysnej posypke pridat 2-3 lyzice masla a zmiesat. potom uz len natierat scones a vychutnavat.
PS: V komentároch som zachytila čosi o jubileu, tak prajem ešte veľa veľa krásnych spoločných chvíľ! :-)
Dakujem za hrejive slova v tejto nasej zamrznutej krajine. Mame minus14 a tento tvoj mily komentar roztopil okolo mna vsetok sneh. Som rad ze sa vracias k mojmu receptu. Dakujem
*náhodným okoloidúcim pridám link na to výborné latté: varecha.pravda.sk/recepty/pumpkin-spice-latte-/60561-rece...