Foto: alexdidi
Veľmi sme si obľúbili thajskú kuchyňu a preto ju aj pomerne často pripravujem. Toto je jeden z našich obľúbených receptov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g vykostené |
|
2 PL červená |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
čerstvý strúhaný |
|
400 ml kokosové |
|
|
|
100 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky suroviny. Kuracie stehná bez kože porežeme na rezance, kápiu a cibuľu na plátky, cesnak a zázvor nadrobno, zelenú cibuľku a chilli na šikmé tenké kolieska.
- 2
Vo woku na horúcom oleji prudko opečieme kuracie stehná. Ja ich restujem po častiach, aby nepustili vodu a nedusili sa. Odložíme bokom.
- 3
Do woku dáme curry pastu, opekáme a postupne pridávame a stále miešame: zázvor, cesnak, Kápiu, chilli, červ. cibuľu, rybiu a ustricovú omáčku, kôru z limetky. Opekáme veľmi krátko. Prilejeme vývar a kokosové mlieko, vložíme citrónovú trávu(roztlačenú tĺčikom na mäso) a opečené kuracie mäso. Chvíľku povaríme a dochutíme aj limetkou. pridáme aj natrhané lístky koriandra.
- 4
Podávame so širokými ryžovými rezancami(takto nám chutí najviac) alebo jazmínovou ryžou s lístočkami koriandra a mesiačikom limetky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prepáč, zabudla som dodať, že tvoje kari vyzerá super, vydarilo sa .