Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 29. septembra 2015

Možno to poznáte blíži čas kontrol u lekárov a treba aspoň dva týždne sa stravovať striedmo. Keď je po kontrolách hurá a ďalej ani Zobraziť celý popisMožno to poznáte blíži čas kontrol u lekárov a treba aspoň dva týždne sa stravovať striedmo. Keď je po kontrolách hurá a ďalej ani nehovorím. Zmeňte vlka na barana nech trávu papa, že je zdravá. So mnou je to tiež tak nejak. Tak som si uvaril zdravé jedlo. No aspoň kúsok mäsa k nemu, nech nedostanem šok bez neho.

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g varené
100 g
300 g
330 g sterilizované
1 ks
2 strúčiky
1 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    To je časť pripravených surovín. Chyba tam paradajkový pretlak ten som pridal, lebo v leče sa mi zdalo že je ich málo. Mleté mäso som mal od minulého varenia. Zostalo tak som dal do mrázaku. Naň som použil mleté mäso mix 300g jedno vajce, soľ a oregáno. Zmiešal nechal postať a vytvaroval som guľky veľkosti orecha. Lepšie sa s nimi varí, ako s veľkými. Prvé som si dal do hrnca s vriacou vodou variť krúpy a pohánku tak na 10 minút. Potom odstavil zo sporáka a nechal vo vode. Tu zlejem až pred ďalším použitím.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lečo som rozmixoval aj s paradajkovým pretlakom. Cibuľu som krájal na drobno. Cesnak na plátky. Slaninu na malé kocky.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca som dal cibuľu restovať so slaninou. Po chvíľke cibuľa bola sklovitá a slanina pustila vôňu údeniny na ňu. Pridal so cesnak chvíľu premiešal a vylial na to lečo. Pridal ešte 1,5 dcl vody a nechal rozvariť. Do vriaceho leča som dal guľky a nechal variť asi desať minút. Potom som jednu skúsil a boli hotové. Preto ich robím menšie skôr sa spravia.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak som ich vytiahol na tanier a ten dal do tepla, nech sa udržia teple.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz som vodu zlial z hrnca preč, v ktorom boli krúpy a pohánka. Dal som ich do vriaceho sa leča miešal a nechal variť asi 10 minút. Krúpy s pohánka do seba vsiakli všetku omáčku. Uvarilo sa s toho rizoto. Odstavil som zo sporáka nechal chvíľu postať.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a môžeme zdravé jedlo servírovať. Vonia to ohromné. Na tanier som dal rizoto a na vrch k nemu mäsové guľky. Želám Vám dobrú chuť. Nech Vám chuti ako nám. A svedomie je spokojne zdravé jedlo. Kto nechce mäso dá sa to jesť aj bez neho.

    Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept.
marianne
@patrovickypitrs my budeme mat podobne chute. Toto by som neodmietla, akurat pohanku som sa samu este nenaucila jest, jednoducho mi nejde dole krkom, ale takto zakamuflovanu, by som ju asi zjedla. Je zdrava na cievy...
patroveckypitrs
Ďakujem @dr len dúfam že to nemáš skratku od Mudr a nenabonzuješ ma. Pre@marianne šak toto ta pohánka je dobrá na cievy a s tým mám potiaže. No v tomto jedle zaniká a predsa je tam. Ďakujem za komentár.
jujoska
@patroveckypitrs maso je predsa dietna zalezitost pokial nie je vyprazane alebo bocikoveho povodu :-D A keby si gulky urobil z vykostenych morcacich stehien, to by si aj pani doktorku mohol ponuknut, chvalila by ta do nebies
kukulienka71
k celej pohánke sa neviem dokopať, krúpy mám od istého času rada, lečo milujem a mäsové guľky tiež, ja mám pocit, že takto mi bude chutiť aj tá pohánka. Mám klobásové mäsko v mraze, urobím to takto. Potom sa vyjadrím, ale zatiaľ chválim, páči sa mi tvoj recept, aj ho pekne servíruješ.
mesiar50
Nedal by som sa dlho ponúkať.Jedlo vyzerá super.Kk + * * * * *
Vďaka.
izabella929
@patroveckyprtrs , toto je už iba preto výborné jedlo, lebo je v ňom lečo, mäsko a krúpy..pohánka ma nezaujala ako surovina v mojej kuchyni..videla som mnoho receptov z nej..takže tvoje jedlo sa mi páči.-)
peto55
Recept sa mi veľmi páči, len chcem vedieť aké boli výsledky u lekára,
podobné stravovacie návyky mám aj ja. Rcp je v KK.
jozka2
Tak to muselo byt vyborne,ja ale z technickych pricin musim zamenit krupy za nieco ine,i ked ich mam velmi rada,su nesmierne vyzivne.Idem to ulozit do KK.
sracz
Vysoko "gramotné" využitie leča @patroveckypitrs aj v tejto podobe! Už pri pohľade na Tvoj perfektný postup je cítiť aj výslednú chuť hotového jedla!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia