Foto: dorisa
Zdravá nátierka.
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred namočíme slnečnicové semienka. Pred prípravou nátierky ich scedíme a premyjeme.
-
2
Do vyššej nádoby dáme semiačka, na oleji opraženú cibuľku s cesnakom, sušené paradajky, osolíme.
-
3
pridáme aj paradajkový pretlak, ja som dala prírodný kečup a tiež aj 1PL citrónovej šťavy.
-
4
Tyčovým mixérom všetko dôkladne mixujeme....nátierka je hotová.
-
5
Nátierku natierame na krekry, alebo celozrnný chlebík. Dobrú chuť.
1 šálka slnečnicových semien namočených cez noc v žihľavovom čaji
1-2 strúčky cesnaku
Kokosový olej
Olivový olej
Kurkuma a mlete korenie
Soľ
možno potom aj ja skúsim. Ďakujem za milý komentárik
@elixir
varecha.pravda.sk/recepty/paradajkovo-slnecnicova-natierk...
ked doma manžel, chalani, že super, tak to je čo povedať, kedže okolo mäsa, vajec nešla ani náhodou, veľmi chutná a odporúčam
* * * * *