Foto: izabella929
Sviatočný obed z morčacieho mäsa..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marčacie prsia som nakrájala na dlhé širšie pásy.. len tak zľahka som ich naklepala..najprv som si myslela, že sa mi budú dať napichávať na kovové ihly, napichať sa dali, len sa točili dokola..treba použiť špajdle..
-
2
slaninu som nakrájala na úzke tenké dlhé plátky..a nastrihala som si estragón...treba ho iba málo, má výraznú chuť..
-
3
začala som vlnkovito napichávať dlhé pásy mäsa tak, že pri napichávaní som pridala aj slaninu..estragón sa nedalo napichať, len som ho obtočila okolo mäsa..
-
4
takto som vlnkovito napichávala celý dlhý pás mäsa..osolila, okorenila a posypala červenou mletou paprikou, aby mali vlnky peknú farbu..
-
5
opiekla som ich na masti, najprv z oboch strán a potom som ich zakryla pokrievkou, aby zostali šťavnaté..
-
6
je to rýchle hotové a veľmi chutné mäsko...včera som urobila zemiakový šalát, takže som príílohu nerobila, ale pokojne k nemu postačí iba zeleninový šalát...
-
7
uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť...
Diskusia k receptu