Foto: izabella929
Jednoduché, lacné a veľmi chutné jedlo..môže sa poliať čokoládou, posypať škoricou a cukrom..nápad ako nejesť stále iba klasickú krupicovú kašu..recept z TVPaprika..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Detskú krupicu som dala do mlieka, pridala som soľ, vanilkový cukor a dobre premiešala..
-
2
vyliala som do rajnice..
-
3
za stáleho miešania som uvarila hustú kašu..
-
4
pripravila som si podnos s mokrým povrchom a kašu som vyliala..
-
5
za pomoci lyžice namáčanej vo vode som ju urovnala a uhladila...výšku si urobte podľa svojho..ja som urobila hrúbku 2 cm. a kašu som nechala úplne vychladnúť..
-
6
ja som vykrojila pohárom kolieska a kocky nožom..samozrejme mi vznikli odrezky a urobila som z nich lyžicou valčeky..
-
7
namáčala som ich vo vajci a obaľovala v strúhanke..
-
8
v horúcej masti som ich vyprážala z jednej strany..
-
9
aj z druhej strany..
-
10
ukladala som ich na kuchynský papier..
-
11
posypala som ich škoricou a cukrom..podávala som s čerešňovým džemom s čokoládou..veľmi chutné..prajem vám dobrú chuť..
a chutovo by si to k comu prirovnala?
je to dobre aj studene?
uzasnu fantaziu mas, poklona :-)
@smejkad ,je to málo sladké a prirovnať sa dá k hociktorej zelenine vyprážanej..ja som posypala škoricou, ale môže sa urobiť aj na slano bez cukru a zapracovať do strúhánky semienka...len tak pri telke zajedať..)ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre.-)