Pumpkin Spice Latte

kecemis - fotkakecemis, 1. októbra 2015
Pumpkin Spice Latte
Foto: kecemis

Tento napoj je tu v tomto case velmi oblubeny.

2-4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 PL
1/2 ČL
1/8 ČL mletý
1/8 ČL práškový
1/8 ČL mleté
1/8 ČL
štipka čerstvo mleté
2 PL
1 PL
2 hrnčeky
 (alebo šľahačka)




Postup

  1. 1

    Tekvicove puree som mal pripravene z upecenej tekvice a jej pomixovanim podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54230-recept.html Do hrnca som dal tekvicove puree, s pumkin pie spice (skorica, zazvor, musk.orech, nove korenie), cierne korenie a na strednom stupni zohrievam za staleho miesania asi 2 minuty, alebo pokial to nie je horuce a vonia ako varene.

    Pumpkin Spice Latte  - obrázok 1
  2. 2

    pridam cukor, ja som pouzil trstinovy) a miesam pokial to vsetko nevyzera ako bublujuci hustejsi syrup. Potom pridam mleko a vanilkovy extract. opatrne zohrievam, aby mi mlieko nepreslo varom. Ked je mlieko blizko varu, odstavim ho a opatrne to este ponornym mixerom rozmixujem.

    Pumpkin Spice Latte  - obrázok 2
  3. 3

    Do pohara dam 1/4 az 1/2 kavy, zvysok doplnim mixom a na vrch nastriakam slahacku, ktoru posypem este s pumpkin pie spice.

    Pumpkin Spice Latte  - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Riadne si sa rozbehol s tekvicou,ale vsetko je chutne.
katka78
Toto si vôbec neviem predstaviť chuťovo. Ale vyzerá to laté dobre. Asi počkám na @kuku kým vyskúša a zreferuje :-)
kukulienka71
priekopník sa hlási:-) ja si toto laté budem robiť určite častejšie, nemá chybu. Navrch som už nesypala korenie, je ho v nápoji na môj vkus dosť, nič som nevynechala. Naozaj výborné! Ďakujem pekne za recept


kecemis
Dakujem za perfektne hlasenie. Potesilo ma ze chutilo.
klaudia968
Najprv som chcela recept len tak prejsť ako nezaujímavý, ale keďže ho už skúšali aj ďaľší a od @kukulienka71 podľa jej receptov som už varila, tak mu dávam šancu. Ukladám a hviezdičky pridám potom.
katka78
Včera som si urobila tekvicový večer. Vonku tma, dni sa už skracujú, vo vzduchu cítiť jeseň (milujem tú vôňu), ale u mňa v byte hotové Vianoce. Tento nápoj a škoricovo-tekvicové scones nám neskutočne rozvoňali domácnosť a navyše príjemne zohriali. Mala som obavy z tekvicového nápoja, no presvedčili ste ma a som rada, že som vyskúšala. Pre mňa je toto skvelý nápoj na chladné jesenné večery. Ďakujem za novú chuť v mojom jedálničku - či skôr nápojníčku :-)
PS: Ako vyzerá detská verzia? Robí sa s kakaom namiesto kávy, alebo?


kecemis
@katka , si ma velmi potesila. Pekna fotka. Ja som este nevidel detsku verziu, resp. som sa o to nejak nezaujima. Ale myslim, ze kakao alebo hot chocolate by mohlo pracovat. Skusal som aj s ciernym cajom, ale kava je kava, teda aspon pre mna, kavoveho maniaka.
katka78
Ďakujem, rozmýšľala som ako ho upraviť pre neterku, nech sa necíti ochudobnená, keď my s jej maminkou si budeme uchlipkávať toto laté.. no, kakavko to istí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia