Jahodové knedle

olinecka - fotkaolinecka, 2. októbra 2015
Jahodové knedle
Foto: olinecka

Tak ,knedle miluju malý aj veľký.

20 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
podľa potreby
1 - 2 ks
 (alebo mrazené)
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme a popučime,necháme vychladnúť na pracovnej doske.

    Jahodové knedle - obrázok 1
  2. 2

    K zemiakom pridáme trocha soli podľa seba,1-2 vajíčka podľa množstva a múku urobíme cesto.Cesto rozvaľkame na hrúbku 3mm a nakrajáme štvorce do stredu dáme jahody a urobíme guľky.

    Jahodové knedle - obrázok 2
  3. 3

    Vodu dáme variť do ktorej dáme soli,keď začne vrieť vložíme guľky .Keď vyplávaju necháme ešte trochu povariť potom scedime necháme odkvapkať.Maslo rozpustíme do ktorého dáme struhanku a opražíme do zlatista.Maslom a struhankou prelejeme knedle ochutíme a posypeme práškovym cukrom.Môžeme posypať orechami alebo makom.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Zemiaky uvarim v supke a nastruham. Pridam len tolko hrubej muky, aby bolo cesto kompaktne a uz nedavam ziadne vajcia. Je to zbytocne, potom je cesto tvrde. Uvarim v osolenej vode a su famozne makucke a krehke.

Pridaj komentár k receptu: