Foto: zlota1
4-5
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky,vložíme do hrnca zalejeme vodou,ale len tolko,aby ledva zakryla brokolicu,pridáme bujón a uvaríme domäkka.Rpzmixujeme tyčovým mixérom,odoberieme trošku polievky do extra nádoby,kde pridáme hrášok bez nálevu a rozmixujeme na hustú kašu.Do polievky prilejeme smotanu,dochutíme podľa potreby soľou,čiernym korením a sušeným cesnakom.Sušený sa hodí lepšie,pretože len podčiarkne chuť brokolice,ale neprerazí.Nakoniec zahustíme hráškovým pyré,necháme prejsť varom a podávame.Dobrú chuť.K polievke sa hodí strúhaný syr,alebo tzv.pečený hrášok(kúpite napr.v lidl),prípadne fritaty.
Diskusia k receptu