Bačovské rezne fotorecept

marianne - fotkamarianne, 27. septembra 2015
Bačovské rezne (fotorecept)
Foto: marianne

Tri roky boli medzi skrytými receptami, lebo mi chýbala hlavná fotka. Kým k nej malo dôjsť, nebolo už čo fotiť, pojedli ich. Odvtedy som ich nerobila, teraz na ne dostal gazda chuť, klasika, vraj 100 rokov sme nemali... Už sú na Vareche na rozličný spôsob, ale nech mi to tam netrčí v skrytých, keď už to bolo pofotené, za duplicitu sa ospravedlňujem.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

6 ks vykostené
6 plátkov
6 plátkov
Na obaľovanie:
Zmes korenín:
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich a poprášime zmesou korenín.

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme plátkom syra.

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a šunky, po koncoch zopneme špáradlom...

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalíme v trojobale a vypražíme na masti alebo oleji, ale na oleji je hriech šnicle vyprážať:-)..

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Príloha dobrovoľná, my sme mali s vareným zemiakom a uhorkovým šalátom. Dnes totálna klasika:-)

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Jeeej super, tento recept sa mi teda ozaj hodi. Vo stvrtok sme boli s manzelom na obed a ja som si dala tento rezen. Bol bozsky, tak som si povedala ze ich urcite urobim aj doma... ☺ hned ukladam a dakujem za recept ☺
niet nad klasiku :) u nás bolo dnes podobné, len z kuraciny a zvinuté do závitku, plus kúsok slaninky a steril.kápie. Urobím niekedy aj podľa Teba.
zabudla som, ze namiesto sunky je vynikajuce dat platok Schwarzwaldskej sunky, ale nejak popredu sa vyparila z chladnicky, povodne mali byt s nou...
Nezabudnem si toto uložiť a nabudúce aj spraviť, aj s tou Schwarwaldskou šunkou, tú mám stále po ruke, muž ju má rád. A zaujímavé, že sa ten rezeň s náplňou neprekladá, ako som si zprvu myslela.
ja si nepochutnám na kačke, husi tak, ako na rezňoch, no rezeň je rezeň darmo a takto plnený, piekla som minulý týžden plnené, ale do cestíčka som dala, no a už až na svátky bude vyprážané, takže dva, tri razy do roka, ale to sú potom hody, aj u nás. A ešte pre úsmev, lebo chlap. Manžel pestuje hlivu, tolko radosti z nej má, ale jesť ju až tak nemusí, no... a už som z nej paprikáš, polievku a reku obaľovanú som 100 rokov nerobila, no urobím, došiel a videl ju obalenú na tanieri a že máme rezne??? ja umývala kupeľnu, úsmev od ucha k uchu a on z kuchyne, nie, povedz, že to nie je to čo si myslím:-) chytil ju do rúk. Nále krupica, tak na čo ju pestujeme? upiekla, dala mu na tanier, že aké, no že výýýýbornééé, chceš ešte? jasné, len daj, no čo ti poviem, vyprážané je asi ozaj naj, najlepšie, aj ked nie najzdravšie a nech je to aj hliva :-) a nie to takéto rezne echt
dakujem Vam @evanaa su aj prekladane urcite, ale ja som nasla tento recept pred xy rokmi v takejto podobe, myslim, ze to bolo v receptoch zo Zivota, nie som si ista a rychlejsie sa to prepecie...:-)
Ved toto @havino s tymi chlapmi, moj ma rad zeleninu v zahradke, ale ked mu kladiem druhu lyzicu z nej na tanier, tak krici doooost, nie som kralik, ale sniclov moze byt aj zo tri, nekrici dost :-D....@mirko dakujem:-)

Pridaj komentár k receptu: