Bačovské rezne fotorecept

marianne - fotkamarianne, 27. septembra 2015
Bačovské rezne (fotorecept)
Foto: marianne

Tri roky boli medzi skrytými receptami, lebo mi chýbala hlavná fotka. Kým k nej malo dôjsť, nebolo už čo fotiť, pojedli ich. Odvtedy som ich nerobila, teraz na ne dostal gazda chuť, klasika, vraj 100 rokov sme nemali... Už sú na Vareche na rozličný spôsob, ale nech mi to tam netrčí v skrytých, keď už to bolo pofotené, za duplicitu sa ospravedlňujem.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

6 ks vykostené
6 plátkov
6 plátkov
Na obaľovanie:
Zmes korenín:
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich a poprášime zmesou korenín.

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme plátkom syra.

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a šunky, po koncoch zopneme špáradlom...

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalíme v trojobale a vypražíme na masti alebo oleji, ale na oleji je hriech šnicle vyprážať:-)..

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Príloha dobrovoľná, my sme mali s vareným zemiakom a uhorkovým šalátom. Dnes totálna klasika:-)

    Bačovské rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
no esteze mam v rure krkovicku, lebo by som ti zavidela :-)
danda3
Bačovia vedie, čo je dobré, u mňa bez prílohy, stačí ten šalát.♥
kristinamia
Jeeej super, tento recept sa mi teda ozaj hodi. Vo stvrtok sme boli s manzelom na obed a ja som si dala tento rezen. Bol bozsky, tak som si povedala ze ich urcite urobim aj doma... ☺ hned ukladam a dakujem za recept ☺
kristinamia
Ale v restike boli so slaninou, miesto sunky... Ale vyskusam urcite aj so sunkou
mariamka
hladam toho bacu :) my mame dnes kackoknedlozelo tak ani nezavidim, ale urcite volakedy budu,, s bacom, ci bez :)
luss44
niet nad klasiku :) u nás bolo dnes podobné, len z kuraciny a zvinuté do závitku, plus kúsok slaninky a steril.kápie. Urobím niekedy aj podľa Teba.
jofolit
Tak toto keď chlapovi urobím bude ma rukách nosiť. Hviezdičky a ukladám.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné :-)
katka78
Nepohrdla by som jednou menšou ochutnávkovou porcičkou :-).
marianne
Dakujem vsetkym za pristavenie sa..:-) raz za cas takato klasika aj dobre padne
mesiar50
Takto pekne pripravené jedlo,by som určite s radosťou privítal.
marianne
zabudla som, ze namiesto sunky je vynikajuce dat platok Schwarzwaldskej sunky, ale nejak popredu sa vyparila z chladnicky, povodne mali byt s nou...
evanaaa
Nezabudnem si toto uložiť a nabudúce aj spraviť, aj s tou Schwarwaldskou šunkou, tú mám stále po ruke, muž ju má rád. A zaujímavé, že sa ten rezeň s náplňou neprekladá, ako som si zprvu myslela.
evanaaa
Minule som aj ja vyprážala na masti, ale veľa to vypije, toľko jej nemám.
kecemis
Urcite by som neodmietol. Ani my sme nemali tuto dobrotu uz niekolko rokov. Mam akorat obed, hodil by sa jeden dva, alebo viac?
havino
ja si nepochutnám na kačke, husi tak, ako na rezňoch, no rezeň je rezeň darmo a takto plnený, piekla som minulý týžden plnené, ale do cestíčka som dala, no a už až na svátky bude vyprážané, takže dva, tri razy do roka, ale to sú potom hody, aj u nás. A ešte pre úsmev, lebo chlap. Manžel pestuje hlivu, tolko radosti z nej má, ale jesť ju až tak nemusí, no... a už som z nej paprikáš, polievku a reku obaľovanú som 100 rokov nerobila, no urobím, došiel a videl ju obalenú na tanieri a že máme rezne??? ja umývala kupeľnu, úsmev od ucha k uchu a on z kuchyne, nie, povedz, že to nie je to čo si myslím:-) chytil ju do rúk. Nále krupica, tak na čo ju pestujeme? upiekla, dala mu na tanier, že aké, no že výýýýbornééé, chceš ešte? jasné, len daj, no čo ti poviem, vyprážané je asi ozaj naj, najlepšie, aj ked nie najzdravšie a nech je to aj hliva :-) a nie to takéto rezne echt
marianne
dakujem Vam @evanaa su aj prekladane urcite, ale ja som nasla tento recept pred xy rokmi v takejto podobe, myslim, ze to bolo v receptoch zo Zivota, nie som si ista a rychlejsie sa to prepecie...:-)
Ved toto @havino s tymi chlapmi, moj ma rad zeleninu v zahradke, ale ked mu kladiem druhu lyzicu z nej na tanier, tak krici doooost, nie som kralik, ale sniclov moze byt aj zo tri, nekrici dost :-D....@mirko dakujem:-)
kukulienka71
@marianne , skvelá klasika, najlepšie čerstvé rezníky. Aj šalát uhorkový k tomu, ach jaj!:-) podnos máš rafinovaný:-DD
@havino , tak ako píšeš, dobre si to vystihla:-))))
babkamt
Dobre, že si recept pridala. Tiež som recept dávno nerobila. Bude v nedeľu na obed:-)
pepeknamornik
Odporucm vysmazat na kokosovom oleji. Kupite bezne v marketoch .Je trocha drahsi ako br. mast ale stoji to za to.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články