Foto: matavarecha
Je to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného Zobraziť celý popisJe to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného jedla. Recept mám od Zuzky a Bora.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. Uvaríme si cestoviny podľa návodu (akékoľvek ryžové mne sa osvedčili široké rezance) a precedíme a prelejeme ich olejom. Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme, pridáme mrkvu chvíľku poopekáme, pridáme zvyšnú zeleninu, klíčky, uvarené rezance. Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku, ktorou zalejeme cestoviny a chvíľku povaríme. Hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti.
- 2
Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. špenát som mala mrazený tak si ho rozmrazíme
- 3
Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky. Mäsa stačí použiť málo jeden dva plátky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme
- 4
pridáme mrkvu chvíľku poopekáme
- 5
pridáme zvyšnú zeleninu
- 6
klíčky k máme čerstvé použijeme tie
- 7
pridáme uvarené rezance
- 8
Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku
- 9
ktorou zalejeme cestoviny
- 10
chvíľku povaríme naozaj chvíľu kým sa spoja všetky chute
- 11
hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti
- 2
Brokolica je uplne ina( cinska gai lang) co sa tam pouziva a vzdy ide vajicko.Tropicke jedla sa tazko varia na slovensku.
youtu.be/Ohy1DELF4is...