Thajské cestoviny fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 30. septembra 2015

Je to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného Zobraziť celý popisJe to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného jedla. Recept mám od Zuzky a Bora.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (rezance 500g)
2 ks
1 ks
2-4 PL
2-4 PL
2-4 PL
2 PL
2-4 PL
1/2 PL
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. Uvaríme si cestoviny podľa návodu (akékoľvek ryžové mne sa osvedčili široké rezance) a precedíme a prelejeme ich olejom. Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme, pridáme mrkvu chvíľku poopekáme, pridáme zvyšnú zeleninu, klíčky, uvarené rezance. Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku, ktorou zalejeme cestoviny a chvíľku povaríme. Hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti.

  2. 2

    Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. špenát som mala mrazený tak si ho rozmrazíme

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky. Mäsa stačí použiť málo jeden dva plátky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme mrkvu chvíľku poopekáme

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme zvyšnú zeleninu

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    klíčky k máme čerstvé použijeme tie

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme uvarené rezance

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ktorou zalejeme cestoviny

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    chvíľku povaríme naozaj chvíľu kým sa spoja všetky chute

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti

    Thajské cestoviny (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

zinnajdha
treba skúsiť, máme radi ryžové rezanca a všetky jedlá z nich.
2010
Pekna slovenska verzia, toto jedlo je stir fry = miesaj a vyprazaj vo voku. ( nie dustit a predvarat).
Brokolica je uplne ina( cinska gai lang) co sa tam pouziva a vzdy ide vajicko.Tropicke jedla sa tazko varia na slovensku.
 youtu.be/Ohy1DELF4is...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia