Foto: izabella929
Ide o kapustové cesto, ktoré treba ešte zapiecť spolu so slaninkou a šunkou..jedná sa o Staročeský recept, ktorý ma prekvapil najviac svojou jednoduchosťou prípravy Zobraziť celý popisIde o kapustové cesto, ktoré treba ešte zapiecť spolu so slaninkou a šunkou..jedná sa o Staročeský recept, ktorý ma prekvapil najviac svojou jednoduchosťou prípravy a iba 3 surovín..neprišla som mu ešte na kobylku s čím by toto jedlo najviac chutilo..hádam poradíte, keď ho vyskúšate..zdroj TVPaprika..
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kapustu som očistila,odstránila hlúbik a pokrájala na tenké rezance..
-
2
pokrájanú som osolila..
-
3
preložila som ju väčšej misy, aby som ju mohla miešať a mrviť..rukami som ju premiešavala a rukami silno stláčala...po tejto procedúre by mala zostať z nej iba polovica objemu..
-
4
pučila som ju pokiaľ som nedostala z nej šťavu..hádam som ju mohla ešte dlhšie..
-
5
pridala som ku kapuste hrubú múku a všetko som spolu zmiesila..a nechala som 10 min.aby sa chute spojili..zatiaľ som si dala do hrnca zovrieť vodu..iba trošku som ju osolila, lebo soľ je už v kapuste..druhý krát pridám do cesta aj mleté čierne korenie..
-
6
pokrájala som si slaninku aj šunku..
-
7
a nechala som opiecť s troškou bravčovej masti..
-
8
a teraz som mokrými rukami formovala šúľance..do tvaru šišky..šúľance majú byť väčšie, ako zvykneme robiť zo zemiakového cesta..
-
9
dala som ich do vriacej vody a počkala, pokiaľ sa vyplavia na vrch..trošku dlhšie im to trvá, než obyčajným šúľancom..
-
10
vybrala som ich do misy a poliala výpekom zo slaninky aj kockami šunky a slaniny..premiešala..
-
11
preložila som ich na plech...trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a zapekali sa 20 min..
-
12
hotové zapečené...zapečenie potrebujú, lebo keď som ochutnala uvarené šúľance, tá kapusta v ceste sa mi zdala nie celkom uvarená..
-
13
uložila na taniere ..ja som si ich posypala syrom a jedla som ich so smotanou..sú výborné, ale hádam zapíjať domácim kyslým mliečkom by boli lepšie... prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu