Bravčové karé prekladané kuracími prsiami fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.
porcií
príprava
na 200°C °C
Suroviny
750 g bez kosti |
|
500 g |
|
250 g plátky |
|
200 g plátky |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL sušená |
|
|
|
|
|
0,2 dl |
|
2 ks čerstvá |
|
Postup
-
1
Prvú som si zarobil omáčku s ktorou to budem všetko natierať. Cesnak som očistil a pretlačil cez sitko. Pridal sojovú omáčku, čili omáčku, bazalku, soľ 1KL a olej asi 1dcl. Nech mi to postačí na natretie všetkého mäsa. Zamiešal a nechal postať pol hodiny. Pekne to olej do seba vtiahne.
-
2
Zatiaľ som pripravil karé, ktoré som nakrájal na rezne naklepal a nesolil. Vyšlo mi šesť kusov. Kuracie prsia som nakrájal tiež na rezne. Vyšlo mi päť kusov tiež nesoliť. Papriku očistil a narezal na tri kusy každú. Sýr a šunku som mal nakrájanú s obchodu.
-
3
Začal som bravčovým mäsom natrel s každej strany ochuteným olejom. Olej (omáčka) je slaný ten to osolí.
-
4
Na to som položil plátok kapie.
-
5
Ďalej som pridal plátok šunky. Je dobre ak volíte všetko približne rovnakej veľkosti.
-
6
Na šunku plátok syra.
-
7
Na sýr rezeň kurací. To je jedno kolo a tak som to opakoval až som všetko minul. Na koniec som posledný dal rezeň bravčový. Je pevnejší ako kuracina.
-
8
Previazal som to špagátom na potraviny. Viac krát to obtočil špagátom nech to riadne drží. Dobre zatiahol. Preto som volil bravčový rezeň na spodnú časť a na vrch. Nech špagát neprereže mäso. Dal som to do pekáča podlial zvyškom omáčky a vývarom. Prikryl druhou polkou pekáča a dal do rúry pri 200°C piecť na 90 minút. Každý si čas a teplotu prispôsobí svojej rúre. Dosť často som to polieval výpekom v pekáči. To aby to neostalo suché.
-
9
Posledných 10 minút som nechal pripiecť bez hornej časti pekáča. A takto to vyzerá po 90 minútach. Až sa tak usmieva a spieva mäsko. Nechal som to trochu vychladnúť, aby sa to nerozpadlo pri krájaní.
-
10
A môžem servírovať, odkrojil som kúsky na palec široké. To aby bolo do čoho zahryznúť. Kto ma tenké palce tak na šírku dvoch krájať. Z tých dvoch druhou mäsa sa vytvorila mozaika. Takže nie je to len chutné, ale aj pekné na pohľad. Ja som si dal prílohu ryžu s petržlenovou vňatkou. Prajem aj Vám dobrú chuť.
Boli mierne úpravy: namiesto karé krkovička a namiesto kuraťa morka, vynechala som bazalku a vrstvy som robila ako ty (bravčové, kapia, šunka, syr, hydina) akurát som na morku ešte preložila plátok slaninky a do pekáča nasypala trochu krájaného póru, čo mi zostal z iného varenia.. no čo poviem.. chutné, šťavnaté, voňavé, výborné. Odovzdávam pochvalu od rodičov a ja ďakujem, lebo to je pre mňa najväčšia radosť, keď sú spokojní. Ďakujem veľmi pekne @patroveckypitrs :-)