Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.
Pad Thai podľa Martina Nikodýma
Podľa populárneho slovenského moderátora Martina Nikodýma je Pad Thai to najjednoduchšie a najpopulárnejšie thajské jedlo. A...
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info -...
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú...
Sladká lepkavá ryža s mangom
Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...
Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako...
Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...