Ryžové rezance
Ryžové rezance

Pražené ryžové rezance fotorecept

afataga - fotkaafataga, 15. apríla 2022
Pražené ryžové rezance (fotorecept)
Foto: afataga

Taký mix rôznych receptov z netu.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 ks menšia
1 cm
1 ks
1 ks
2 ks
2 PL
2 KL
Marináda:
1 ks
1 KL
1 KL
 (z mlynčeka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred som urobila marinádu a dala do nej kuracie prsia nakrájané na rezanceky, stačí aj ráno v deň prípravy. Zostane žĺtok, ja som ho dala psíkovi, ale môžete si ho nechať na neskoršie použitie. Vyzerá to takto a tu sú aj rezance, ktoré používam ja, nemám rada tie tenké.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dala som variť rezance podľa návodu. Do woku som dala olej a prudko som zatiahla mäso a vybrala som ho do misky.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do šálky som rozbila vajce a teraz sa môže pridať ten odložený žĺtok, osolila som a vyliala do woku a urobila som omeletu a tú som následne potrhala dvoma varechami.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som uvarené rezance a popražila cca 2 minúty.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mrkvu nakrájanú na julienne a nadrobno nasekané chilli, premiešala a popražila asi 1 minútu.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do woku som vrátila mäso, pridala sójovú omáčku, vňať a postrúhaný zázvor a snažila som sa to ešte popražiť a riadne premiešať, čo trvalo ešte asi 2 minúty.

    Pražené ryžové rezance (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá to výborne. Toto som vždy chcela vyskúšať, ale ešte nejako nebola príležitosť. Ukladám a vyskúšam, keď dokúpim chýbajúce suroviny.
haji
Pěkný receptík, suroviny, detailní postup. Nenáročné a chutné jídlo, mně by tvoje pražené ryžové rezance moc chutnaly. Díky za sdílení. A za trpělivost, než se Varecha rozjela. Skvělé foto!
kimlo
Pekne. Ryžové som už prestal robiť, zachutili mi cestovinové. A pridávam aj ustricovu omáčku 👍


afataga
Dakujem.
@kimlo jasne, daju aj cestovinove, nam viac chutia tieto, len su nekonecne dlhe, zle sa to premiesava.
kucharka
Dobrota. Dala by som si… :-))
Ja tiež pridávam aj ustricovú omáčku a rezance až na konci.
mijaita
Asijska jidla veeelmi rada, tenhle jednoduchy doslova nadchnul! Pridala jsem taky ustricovku trochu a bambus, ten davam skoro vsude. I v asijskych jidlech je v jednoduchosti krasa, to se ti povedlo, diky, já :-)
p.s. na foceni zrovna moc casu nebylo, ale velmi brzo budu opakovat!


afataga
@mijaita (23.4.2022 16:20)

Som poctena, ze tvoj mlsny jazycek bol spokojny, no pravda je, ze fotky mavas krajsie :-), ale mne to nevadi.
mijaita
Kdyz me nikdo nehoni, ze uz chce jíst a muzu i v klidu vyfotit a zase si pochutnat. Tenhle rc si to zaslouží :-) A´t žije 1. máj :-)



Zaujímavé video z archívu TV Varecha