Pražené ryžové rezance fotorecept
Foto: afataga
Taký mix rôznych receptov z netu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
1 ks menšia |
|
1 cm |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
|
|
Marináda: | |
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
(z mlynčeka) |
|
Postup
-
1
Deň vopred som urobila marinádu a dala do nej kuracie prsia nakrájané na rezanceky, stačí aj ráno v deň prípravy. Zostane žĺtok, ja som ho dala psíkovi, ale môžete si ho nechať na neskoršie použitie. Vyzerá to takto a tu sú aj rezance, ktoré používam ja, nemám rada tie tenké.
-
2
Dala som variť rezance podľa návodu. Do woku som dala olej a prudko som zatiahla mäso a vybrala som ho do misky.
-
3
Do šálky som rozbila vajce a teraz sa môže pridať ten odložený žĺtok, osolila som a vyliala do woku a urobila som omeletu a tú som následne potrhala dvoma varechami.
-
4
Pridala som uvarené rezance a popražila cca 2 minúty.
-
5
Pridala som mrkvu nakrájanú na julienne a nadrobno nasekané chilli, premiešala a popražila asi 1 minútu.
-
6
Do woku som vrátila mäso, pridala sójovú omáčku, vňať a postrúhaný zázvor a snažila som sa to ešte popražiť a riadne premiešať, čo trvalo ešte asi 2 minúty.
@kimlo jasne, daju aj cestovinove, nam viac chutia tieto, len su nekonecne dlhe, zle sa to premiesava.
Ja tiež pridávam aj ustricovú omáčku a rezance až na konci.
Dakujem, tu ustricovu nabuduce skusim.
p.s. na foceni zrovna moc casu nebylo, ale velmi brzo budu opakovat!
Som poctena, ze tvoj mlsny jazycek bol spokojny, no pravda je, ze fotky mavas krajsie :-), ale mne to nevadi.
To je 100x lepsie foto. Som rada, ze si sa s rcp. skamaratila.