Jarné rolky
Jarné rolky

Jarné rolky

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 12. februára 2021
Jarné rolky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6 ks
porcií

Suroviny

6 plátkov
1 PL
20 g
10 g
10 g (Judášovo ucho)
5-10 g
1/2 ČL
1 PL
1 ČL
1 ks
1 ČL
1 PL
 na vyprážanie
Omáčka:
1/2 PL
1/2 ČL
1 PL
1/2 ČL
1 ČL mleté




Postup

  1. 1

    Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú omáčku, hubovú omáčku a kryštálový cukor, všetko spolu poriadne premiešame a necháme postáť.

  2. 2

    Osobitne podrvíme spolu koriandrovú vňať, cesnak, mleté korenie a necháme postáť.

  3. 3

    Zohrejeme trochu oleja vo woku alebo v hlbokej panvici a na miernom ohni pridáme koriandrovú zmes. Keď zavonia, pridáme rezancovú zmes, spolu opekáme, kým nie je výsledná zmes suchá. Potom ju vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladnutú zmes položíme na plátky cesta, vždy do stredu. Cesto zložíme z pravého aj ľavého rohu, pevne tlačíme zmes do vnútra a rolujeme. Rolky majú mať dĺžku 3 – 4 cm, priemer 2 cm. Cesto zalepíme vajíčkom, aby sa neotvorilo, keď ho budeme vyprážať. Rolky vypražíme v horúcom oleji dozlatista.

  5. 5

    Pripravíme omáčku, do ktorej si budeme rolky namáčať. Zmiešame destilovaný ocot, soľ, cukor a varíme na miernom ohni. Keď zovrie, pridáme posekanú čili papričku a odložíme zo sporáka. Necháme vychladnúť a pridáme mleté arašidy. Servírujeme s čerstvým šalátom a prípadne thajskou bazalkou.

Diskusia k receptu

ariel
geniálne, jednoduché. Je vidieť láska k príprave jedál z domova a výsledkom je chuťovo jemná mňamka. Nemali sme v tomto období koriander, dali sme vňať ligurčeka a bazalky z kochlíka, tiež super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia