Jarné rolky
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 12. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
6 plátkov |
|
1 PL |
|
20 g |
|
10 g |
|
10 g (Judášovo ucho) |
|
5-10 g |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
na vyprážanie |
|
Omáčka: | |
1/2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL mleté |
|
Postup
-
1
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú omáčku, hubovú omáčku a kryštálový cukor, všetko spolu poriadne premiešame a necháme postáť.
- 2
Osobitne podrvíme spolu koriandrovú vňať, cesnak, mleté korenie a necháme postáť.
- 3
Zohrejeme trochu oleja vo woku alebo v hlbokej panvici a na miernom ohni pridáme koriandrovú zmes. Keď zavonia, pridáme rezancovú zmes, spolu opekáme, kým nie je výsledná zmes suchá. Potom ju vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
- 4
Vychladnutú zmes položíme na plátky cesta, vždy do stredu. Cesto zložíme z pravého aj ľavého rohu, pevne tlačíme zmes do vnútra a rolujeme. Rolky majú mať dĺžku 3 – 4 cm, priemer 2 cm. Cesto zalepíme vajíčkom, aby sa neotvorilo, keď ho budeme vyprážať. Rolky vypražíme v horúcom oleji dozlatista.
- 5
Pripravíme omáčku, do ktorej si budeme rolky namáčať. Zmiešame destilovaný ocot, soľ, cukor a varíme na miernom ohni. Keď zovrie, pridáme posekanú čili papričku a odložíme zo sporáka. Necháme vychladnúť a pridáme mleté arašidy. Servírujeme s čerstvým šalátom a prípadne thajskou bazalkou.
Tiež jarné rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu