Grilovaný karfiol s teriyaki omáčkou a nori čipsom
Michal Konrád
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 25. marca 2022
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 25. marca 2022

Foto: Matej Hutta
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Karfiol umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na väčšie kusy, blanšírujeme, teda obvaríme vo vriacej vode pár minút. Mal by byť uvarený tak na polovicu. Po uvarení ho schladíme.
- 2
Teriyaki omáčku varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Schladený karfiol marinujeme v teriyaki omáčke a pred podávaním ugrilujeme, najlepšie na drevnom uhlí.
- 3
Servírujeme s teriyaki omáčkou, grilovanou riasou nori, posypané drvenými arašidmi, so zeleným čili a pokvapkané limetkovou šťavou.
Tiež karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu