Grilovaný karfiol
Grilovaný karfiol

Grilovaný karfiol s teriyaki omáčkou a nori čipsom

Michal Konrád
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 25. marca 2022
Grilovaný karfiol s teriyaki omáčkou a nori čipsom
Foto: Matej Hutta
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na väčšie kusy, blanšírujeme, teda obvaríme vo vriacej vode pár minút. Mal by byť uvarený tak na polovicu. Po uvarení ho schladíme.

  2. 2

    Teriyaki omáčku varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Schladený karfiol marinujeme v teriyaki omáčke a pred podávaním ugrilujeme, najlepšie na drevnom uhlí.

  3. 3

    Servírujeme s teriyaki omáčkou, grilovanou riasou nori, posypané drvenými arašidmi, so zeleným čili a pokvapkané limetkovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia