Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie kúsky v kórejskej omáčke fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. januára 2022
Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept)
Foto: afataga

Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to Zobraziť celý popisNedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept. Takže tu je, aj keď pravdupovediac netuším, či to má niečo spoločné s kórejskou kuchyňou. Ale nám to veľmi chutilo. Zaujímavé kombinácie chutí.

6
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 kl
1 strúčik
2 PL
1 KL
Omáčka:
z 1 pomaranča
2 KL
3 ks (nemusí byť)
2 PL
1 KL
3 PL
1 PL
1 PL (kečup)
1 PL
1/2 KL
2 KL
Okrem toho:
200 ml




Postup

  1. 1

    Pokrájala som mäso na hrubšie rezance, dala do misky a pridala uvedené suroviny okrem soli. Cesnak treba rozpučiť, alebo nastrúhať. Nechala som v chladničke do druhého dňa, ale asi stačí aj pár hodín.

    Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky som si pripravila omáčku, dala som do nej všetky suroviny okrem vňate a sezamových semienok, premiešala a odložila bokom.

    Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som dala olej a postupne nechala mäso zatiahnuť. Ja som to robila na 2x. Odložila som ho bokom do misky, osolila a premiešala.

    Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z woku som vyliala olej a naliala do neho pripravenú omáčku. Nechala som ju zohriať. V pohári som rozmiešala škrob vo vode a pridala k omáčke.

    Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi za minútu som pridala pripravené mäso, vňať a semienka. Prehriala som a to je celé. Na tanieri som ešte ozdobila čiernymi sezamovými semienkami. Možno to vyzerá zložito, ale nie je.

    Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Já to teda taky zkusim. Musim koupit novy kure, to co mam v mrazaku je tak vespod, ze se mi nechce ho dolovat. Snad nekdy v tydnu. Nevypada to zle.
haji
Pěkný receptík, suroviny reálné /sehnatelné v naší gubernii/, jen teriyaki musím někde ulovit. Už mám výzvu od @mijaita , jestli v dohledné době udělám tento recept? Vidím to na to, že ano. Požene mě kombinace kuře/rýže - a toto je pro mě novinka, to "pude" samo. Skvostné foto!! Krásný zbytek víkendu!
afataga
Dakujem dievcence.
@terinka55 ja neviem, ake maso mozes, ale urcite by to islo aj z bravcovej panenky, alebo aj kare.
@haji teriyaki maju v Kauflande, aspon u nas, hladaj tam, co maju sojovky a pod. veci, ani mod draha nie, v najhorsom aj bez nej by to bolo jedle.
afataga
@redakcia neviem, preco ste mi v surovinach dopisali k sezamovym semienkam slovo cierne, predsa do jedla idu biele, ako vidno aj na foto. Cierne som dala iba na tanier pre ozdobu, ako je pisane v rcp.
Prosim opravte to, dakujem.
zahra
@terinka55 (22.1.2022 19:12)

Nemusi to byt kuracie, vyborne su rezance z bravcovej panenky, alebo hovadzej svieckovice a vyborne su tiez seitanove masa (moj pripad). Ide o ingrediencie.
zolik
Nemam kuracie, ale mam morcacie. A nemam cierny sezam iba biely. A nemam ani cibulkovu vnat, iba pazitku a to zamrazenu. Ostatne mam vsetko, aj ten ryzovy ocot. Ale to uz bude asi ine ako Tvoj original recept, ktory sa mi velmi paci 😊
afataga
@zahra (23.1.2022 10:43)

Dakujem, tusim existuje aj robi maso, ci tak nejako, ale to ty vies urcite lepsie ako ja, dufam, ze bude chutit aj tak.
afataga
@zolik (23.1.2022 12:09)

Tesi ma, ze sa ti rcp. paci, podla mna morcacie je v pohode, sezam som pouzila biely do woku, cierny je len na ozdobu kvoli foto. Ked nedas cibulku, svet to asi prezije a snad aj ty :-)
zolik
@afataga (23.1.2022 14:23)
Dakujem. Si ma ukludnila. Uz som chcela vybrat Temperky, ze par tych bielych zafarbim na cierno, aby to aj mne na tanieri tak pekne kukalo

afataga
@kuko95 (23.1.2022 14:29)

Haha, no dala no, malokedy varim presne podla rcp., ale na tuto chut som bola zvedava a oplatilo sa.
Ak skusis, myslim, ze mi das za pravdu.
zolik
Mäso uz je nalozene. Omacka namiesana a ochutnana. Asi sa mi trochu viac usypalo z mexickeho 🌶. Je vyborna! Zajtra budem ohniva. Ale to nevadi, lebo nemam cas varit. Zajtra bude perny den.
afataga
@zolik (24.1.2022 18:47)

Tomu sa hovori akcna zena :-), dakujem za foto a hlasenie, som rada, ze si bola spokojna. Ono chvilu trva to nachystanie, ale potom su to uz fukoty, hlavne ak mas plyn, co mne strasne chyba.
1x haji
foxpeter
@terinka55 (22.1.2022 19:12)

Kvôli HIIT by si naopak mala takéto jedlá jesť. Toto je fitnes recept. Nízko tučný a velice zdravý kvôli kuracím bielkovinám!
mijaita
Nooooo, chvili mi to prislo takove ..... ale pak jsem nechala pul hodiny zvolna provarit s pridanim vody, kdyz se to odlezelo, pak vyborny!! Ja vím, mám štěstí, ale jsem za něj ráda :-) Fakt dobry, kamošovi podekuj! A tobe taky, zes to uvařila a podělila se :-) Dííík a foto za odmenu :-)


afataga
@mijaita (26.2.2022 15:57)

To som rada, ze som ulahodila tvojim ctenym chutovym poharikom, lebo u teba jeden nikdy nevie.
Dakujem za nadherne foto, ktore vyzera lepsie ako od profika, nekecam. Ja som zastanca bielych tanierov, vselijake vzorovane nemam rada, ale toto cierne ma cosi do seba.
mijaita
Zase prisla chut, podle rc, nevim, proc tak tmave, ale huste a strááááášně dobre!! Dvě porce, když si utrhnu od huby, dostane i moje dítě, ale možná že nepřijde? :-)
K tomu jsem si udělala ještě z malých nakládaček, korejský okurkový salát.


mijaita
@afataga (9.5.2023 16:06)

Prosim te, tys tu omacku delala podle toho rc? Ja ano a prislo mi hodne te papriky, nevím, proc to mam tak syte a ty tak krasne cervené?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia