Kuracie kúsky v kórejskej omáčke fotorecept
Foto: afataga
Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to Zobraziť celý popisNedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept. Takže tu je, aj keď pravdupovediac netuším, či to má niečo spoločné s kórejskou kuchyňou. Ale nám to veľmi chutilo. Zaujímavé kombinácie chutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 kl |
|
1 strúčik |
|
|
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Omáčka: | |
z 1 pomaranča |
|
2 KL |
|
3 ks (nemusí byť) |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (kečup) |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Pokrájala som mäso na hrubšie rezance, dala do misky a pridala uvedené suroviny okrem soli. Cesnak treba rozpučiť, alebo nastrúhať. Nechala som v chladničke do druhého dňa, ale asi stačí aj pár hodín.
-
2
Do misky som si pripravila omáčku, dala som do nej všetky suroviny okrem vňate a sezamových semienok, premiešala a odložila bokom.
-
3
Do woku som dala olej a postupne nechala mäso zatiahnuť. Ja som to robila na 2x. Odložila som ho bokom do misky, osolila a premiešala.
-
4
Z woku som vyliala olej a naliala do neho pripravenú omáčku. Nechala som ju zohriať. V pohári som rozmiešala škrob vo vode a pridala k omáčke.
-
5
Asi za minútu som pridala pripravené mäso, vňať a semienka. Prehriala som a to je celé. Na tanieri som ešte ozdobila čiernymi sezamovými semienkami. Možno to vyzerá zložito, ale nie je.
@terinka55 ja neviem, ake maso mozes, ale urcite by to islo aj z bravcovej panenky, alebo aj kare.
@haji teriyaki maju v Kauflande, aspon u nas, hladaj tam, co maju sojovky a pod. veci, ani mod draha nie, v najhorsom aj bez nej by to bolo jedle.
Prosim opravte to, dakujem.
Nemusi to byt kuracie, vyborne su rezance z bravcovej panenky, alebo hovadzej svieckovice a vyborne su tiez seitanove masa (moj pripad). Ide o ingrediencie.
Dakujem, tusim existuje aj robi maso, ci tak nejako, ale to ty vies urcite lepsie ako ja, dufam, ze bude chutit aj tak.
Tesi ma, ze sa ti rcp. paci, podla mna morcacie je v pohode, sezam som pouzila biely do woku, cierny je len na ozdobu kvoli foto. Ked nedas cibulku, svet to asi prezije a snad aj ty :-)
Dakujem. Si ma ukludnila. Uz som chcela vybrat Temperky, ze par tych bielych zafarbim na cierno, aby to aj mne na tanieri tak pekne kukalo
Haha, no dala no, malokedy varim presne podla rcp., ale na tuto chut som bola zvedava a oplatilo sa.
Ak skusis, myslim, ze mi das za pravdu.
Tomu sa hovori akcna zena :-), dakujem za foto a hlasenie, som rada, ze si bola spokojna. Ono chvilu trva to nachystanie, ale potom su to uz fukoty, hlavne ak mas plyn, co mne strasne chyba.
Kvôli HIIT by si naopak mala takéto jedlá jesť. Toto je fitnes recept. Nízko tučný a velice zdravý kvôli kuracím bielkovinám!
To som rada, ze som ulahodila tvojim ctenym chutovym poharikom, lebo u teba jeden nikdy nevie.
Dakujem za nadherne foto, ktore vyzera lepsie ako od profika, nekecam. Ja som zastanca bielych tanierov, vselijake vzorovane nemam rada, ale toto cierne ma cosi do seba.
K tomu jsem si udělala ještě z malých nakládaček, korejský okurkový salát.
Dakujem za spravu a foto
Prosim te, tys tu omacku delala podle toho rc? Ja ano a prislo mi hodne te papriky, nevím, proc to mam tak syte a ty tak krasne cervené?
Asi ina paprika, alebo dat menej