Lososový tatarák
Lososový tatarák

Lososový tatarák s ryžovým čipsom, avokádom a limetkou

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 27. októbra 2022
Lososový tatarák s ryžovým čipsom, avokádom a limetkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
17 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
50 g
1 ks
1 ks
1 ks (väčší)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na drobné kocky, pridáme majonézu, nadrobno nakrájané avokádo, nadrobno nakrájanú šalotku, kvapku limetkovej šťavy, soľ a korenie podľa chuti, poriadne vymiešame.

  2. 2

    Ryžový papier vložíme do rozohriateho oleja, najlepšie do fritézy. Po chvíľke sa papier zväčší. Vyprážame ho asi 30 sekúnd a po dokončení necháme vysušiť na kuchynskej papierovej utierke alebo na servítke.

  3. 3

    Dozdobíme napríklad reďkovkou, nakladanou zeleninou alebo aj sezamom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia