Ázijské rezance
Ázijské rezance

Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)

blogbusker - fotkablogbusker, 27. januára 2022

Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s krevetami, uživí sa tam isto aj tofu, či kuracie Zobraziť celý popisŠpajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s krevetami, uživí sa tam isto aj tofu, či kuracie mäso.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 PL
1 PL nastrúhaný
1 ČL
150 ml
2 PL
1 PL
1 PL
1/2 ks
300 g olúpané
1 hrsť
1 ks
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Prvý krok bude dať si zovrieť osolenú vodu, v ktorej následne uvaríš rezance. Nevar dlhšie ako 5 minút, oni sa dovaria neskôr v omáčke, nesmú byť rozvarené už na začiatku.

  2. 2

    Všetky ostatné ingredience maj dopredu pripravené bokom, t.j. ošúp a nastrúhaj zázvor s cesnakom, umy a nakrájaj papriku, krevety ošúp zo škrupiny a orechy opraž na suchej panvici, neskôr ich podrv v mažiari.

  3. 3

    Do hlbšej panvice vlej sezamový olej a pridaj zázvor spolu s cesnakom. Za stáleho miešania ich opraž po dobu 30 sekúnd. Podlej vývarom (ideáne z vyvarených krevetových šupín a hlavičiek, postačí však hocijaký vývar, prinajhoršom voda) a prihoď arašidové maslo s medom a sójovou omáčkou. Dôkladne premiešaj a var 2 minúty pri miernej teplote sporáku.

  4. 4

    Primiešaj papriku s krevetami, var ďalšie 2 minúty, potom pridaj do hry rezance. Všetko ešte raz medzi sebou dôkladne premiešaj, daj tomu poslednú minútu na sporáku a odstav bokom. Rezance ešte dôjdu na zbytkovom teple z panvice.

  5. 5

    Podávaj posypané vrstvou podrvených arašidov, natenko nakrájanej mladej cibuľky a koriandru, s mungo výhonkami, čili, prípadne aj s plátkom limetky.

  6. 6

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve teraz majú v L... ázijské pochutiny, potraviny, niečo som si kúpila, aj pár druhov rezancov, môžem čarovať :) Aj takéto......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia