Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Karamelizovaný bôčik

mijaita - fotkamijaita, 3. februára 2022
Karamelizovaný bôčik
Foto: mijaita

Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat. Ale škoda ho vynechat. Žádný Zobraziť celý popisNedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat. Ale škoda ho vynechat. Žádný karamel nekupuju, dělám si vlastní z hnědého cukru a přidám do něj trochu kokosu.

120 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg (s kožou)
3 strúčiky
1 ks menšia
2 PL (najlepšie hnedý)
1 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (na tvrdo uvarené)




Postup

  1. 1

    Začínám karamelem. Karamel obyčejný udělám tak, že na rozpálenou pánev nasypu 2 lžíce cukru a lžičku kokosu, nechám pomalu zhnědnout. Do hotového naleju trochu vody, aby se karamel poté rozpustil a mohla jsem ho použít.

  2. 2

    Maso nakrájím na větší kousky, každý s kůží, protože ta chuť je pak nedostižná!! Utřu česnek a nakrájím cibuli nadrobno.

  3. 3

    Do misky dám maso, přidám sůl, pepř, rybí omáčku a hotový kokosový karamel a zakapu chilli olejem a přihodím chili papričky. Maso nechávám uležet nejméně půl hodiny.

  4. 4

    Do rozpáleného woku naleju trochu oleje, do něj dám to naložené maso a orestuju. Pak podleju vodou, přidám ještě rybí omáčku a vařím pod pokličkou až do změknutí masa. Hlídím, eventuelně podleju, on ten bůček se přeci jenom dýl dělá. Klidně i 2 hodiny. Nakonec by se měla z velké části vypařit voda a šťáva by měla zhoustnout.

  5. 5

    Tak půl hodiny před dokončením, přidám k masu natvrdo vařená, propíchaná vejce. Ke každé porci jedno.

    Karamelizovaný bôčik  - obrázok 5
  6. 6

    Kůže normálně nejím, tahle ovšem je na mase to nejlepší i když není křupavá.

    Karamelizovaný bôčik  - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, mně by moc chutnalo! A podáváme s rýží. Všechno co je s rýží můžu zepředu i zezadu. Díky za fotečku s vidličkou, to je jistě porcička pro mě. Bo já a hůlky... Krásné fotečky i fígl s vejcem mě zaujal. Povedená inspirace.
afataga
Toto sa mi mega pozdava, az na tie vajcia. Nedavno som videla na nete podobny rcp., ale tam isla sojova omacka. Rybiu nemam, tak dam sojovu a ustricovu. Snad to moc nepokazim :-).
mijaita
Urcite nepokazis. Ryby nesnasim, ale tuhle "squid" muzu. A ustricovku taky. Tak uvidis, ale dobre to bude kazdopadne. A vajicka nejsou zasadni. Ale jsou dobra :-)
farbuska
Toto mi určite bude chutiť, najmä tá kožička. Vďaka za recept, bude na programe (ako veľa iných).
mijaita
@farbuska (3.2.2022 22:50)
Budu se tesit, protoze je to opravdu desne dobre! Pockej si az sezenes bucek s kuzi, nikdy bych nerekla, jak to muze byt uzasne! :-)
tomeska
@mijaita (3.2.2022 17:11)
Vidím, že hodně vaříš cizí jídla, tak dotaz : Chilli pasta. máš nějaké zkušenosti? Včera jsem na ni narazila a uvažovala o koupi. Nakonec nic. Dělám často kimči, a nemám tu jejich (korejskou či vietnamskou hezkou papriku) tak jsem si řekla ,že bych to zkusila s tímhle. Je to asi 4 dl balení, tak nevím,kde jinak použít. Na moc pálivé nejsem. A hodilo by se to i do tohohle rcp, místo chilli oleje? A co chilli omáčky. Trochu poškádlit střeva občas nezaškodí. Jinak vše potřebné doma mám,tak můžu zkusit.
afataga
Tak sa hlasim, no skratka almazia. To by som nebola ja, keby som si nezlahcila zivot :-), maso som opekala v hlbokej panvici, ku ktorej mam pokrievku, ukladala do misky a ked boli vsetky kusky opecene, do vypeku som dala kokosovy cukor a urobila karamel, podliala vodou a vratila dusit maso. Za hodinu bolo uplne makke. Tym padom uz som nedala kokos, chilli olej nemaje, dala som chilli. Miesto rybacej omacky som dala sojovu a ustricovu. Asi preto to mam take tmave. Moj manzel bocik moc nemusi, ale 3x povedal mnam :-).


mijaita
@afataga (6.2.2022 13:00)

Rozhodne jsi nezmenila chut. Podle fotky uz famozni, vyborne! Recept je recept a to uz si kazdy prizpusobi svym zkusenostem, nadobi i zpusobu vareni. Jsem rada, ze rc te natolik zaujal, ze jsi podle nej varila. Diky za obrazovy doprovod tve reakce :-)
mijaita
@tomeska (6.2.2022 21:27)

Uuuuz jsem tady! :-)
Já ti nevím. Mam ruzne chili veci, sypke i majdy i chili v oleji, ale uprimne, kdyz palive moc nemusis, dej cokoliv z chili, kup si neco mensiho. Do kimchi delam takovou majdu z chili a 1PL škrobu a cca 2dcl vody.
Uvarim z toho skrobu pastu s 9 cm zázvoru, velký stroužek česneku, cajova lzicka soli, event 1 feferonku. Necham vychladnout.
Když je čas naložit zelí ke kvašení, vyrobím tuhle pastu. Smíchám ostatní uvedené suroviny, rozmixuji na pastu s částí kašičky ze škrobu. Ani jednou jsem nepoužila škrobovou kaši všechnu, ale tak 2-3 lžíce. Zdálo se mi, že feferonka je méně pálivá, tak jsem přidala tu uvedenou špetku čili.

tomeska
@mijaita (6.2.2022 22:11)
Dík za odpověd', ,maso už je hotové, vypadá že bude ňamňam, uvidíme zítra,co pán tvorstva na to. Přidala jsem trochu piri piri om. asi 1/2 čl. a sladkou chilli om. Trochu mi to ""zkorigovalo"" rybí chut'. Kimči dělám podle jakéhosi rcp. z youtube. Neý jsem začla, tak jsem si prostudovala hromadu rcp. a ten co mám. se mi zamlouval nejvíc. Začla jsem s jednou hlavou zelí, , ted' už jich bylo 5 velkých, Plný 10 litrový kameňák. A už se chystám na novu várku. Tak asi zkusímkoupit tu pastu. Nebo budu hledat ,kde koupit tu cizí papriku. I když mám svoji vypěstovanou a doma namletou., takovou barvu to nemá.
tomeska
Tak ,uvarené zjedené a pochválené. Včera bola ryža , tak dnes s kolienkami a šalátom z čínskej kapusty. A bolo to "" ŠPICA "".
mijaita
@tomeska (7.2.2022 22:36)

Je to proste mana! Obrazek nemas? Navnadila bys dalsi varechace :)
Dekuji za hezky komentar!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia