Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako...
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú...
Čínske rezance s kuracím mäsom
Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)
Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...
Rezance na čínsky spôsob
Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Kuracie kúsky v kórejskej omáčke
Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept....
Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Kimči
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to....
Pad Thai podľa Martina Nikodýma
Podľa populárneho slovenského moderátora Martina Nikodýma je Pad Thai to najjednoduchšie a najpopulárnejšie thajské jedlo. A...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Thajské kuracie karí
Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú...
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info -...
Ázijské opekané rezance (stir fry)
Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance...
Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)
Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s...