Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako...
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú...
Čínske rezance s kuracím mäsom
Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)
Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...
Rezance na čínsky spôsob
Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Kuracie kúsky v kórejskej omáčke
Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept....
Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Pad Thai podľa Martina Nikodýma
Podľa populárneho slovenského moderátora Martina Nikodýma je Pad Thai to najjednoduchšie a najpopulárnejšie thajské jedlo. A...
Kimči
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to....
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info -...
Thajské kuracie karí
Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú...
Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.
Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)
Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s...