Sklenené rezance
Sklenené rezance

Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)

bugout - fotkabugout, 8. marca 2021
Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Foto: bugout

Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info - sklenené rezance nie sú ryžové, ale sú zo zemiakového alebo mungo Zobraziť celý popisĎalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info - sklenené rezance nie sú ryžové, ale sú zo zemiakového alebo mungo škrobu.

10 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g mleté
1-2 PL
1-2 ks
cca 0,6 l
necelá ČL




Postup

  1. 1

    Cesnak a zázvor pokrájame nadrobno, rovnako bielu časť jarnej cibuľky. Vňať pokrájame na kolieska. Rezance namočíme na pár minút do vlažnej vody, len aby povolili (v podstate nemusíme).

  2. 2

    Na oleji opečieme na strednom (mierne pod stredným) výkone toban djan kým nepusti farbu. Potom pridáme cesnak a zázvor po minútke dáme mleté mäso a zvýšime výkon. Keď je mäso pekne opečené, podlejeme vývarom. Pridáme sójovú omáčku a cukor.

  3. 3

    Keď sa začne zmes vrieť, vypneme zdroj tepla a pridáme rezance a dobre zmes premiešame. Zakryjeme a necháme vsiaknuť všetok vývar do rezancov (trvá to cca 15 minút). Na 50 g rezancov mi vychádza dva deci vývaru. Čiže na 150 g cca 6 dcl vývaru. Ak rezance namáčame dopredu, môže byť o niečo menej. Ja ich dopredu nemáčam, chcem aby naťahali chuť jedla a nie vody.

  4. 4

    Na záver vmiešame vňať z jarnej cibuľky a dáme aj na vrch na tanieri...

  5. 5

    A pár slov k názvu. Vraj mladé dievča varilo pre svoju starú svokru. Keďže nemali veľa peňazí mala len kúsok mäsa a ten pomlela (skôr nasekala) a upravila (zhruba tak) ako je popísané vyššie. Keďže svokra už nie dobre videla, opýtala sa prečo je v tých rezancoch toľko mravcov... Ono hold, mäso = mravce, rezance = konáre, vňať = listy... Niečo na tom názve bude.

    Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bugout
@zahra (9.3.2021 16:41)

Ďakujem. Snažím sa dávať veci čo tu nie sú...
mijaita
@bugout (9.3.2021 18:48)
Diky, recept jsem si po hodne dlouhe dobe s chutí zopakovala! Jen na foceni nebyl cas, tak priste. Jidlo je to doslova k sežrání! Miluju ty nudle. Tak dekuju za pripomenutí. Delala jsem je driv jeste s fazolkovyma luskama nebo s brokolici.


1x bugout