Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Foto: bugout
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info - sklenené rezance nie sú ryžové, ale sú zo zemiakového alebo mungo Zobraziť celý popisĎalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info - sklenené rezance nie sú ryžové, ale sú zo zemiakového alebo mungo škrobu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak a zázvor pokrájame nadrobno, rovnako bielu časť jarnej cibuľky. Vňať pokrájame na kolieska. Rezance namočíme na pár minút do vlažnej vody, len aby povolili (v podstate nemusíme).
- 2
Na oleji opečieme na strednom (mierne pod stredným) výkone toban djan kým nepusti farbu. Potom pridáme cesnak a zázvor po minútke dáme mleté mäso a zvýšime výkon. Keď je mäso pekne opečené, podlejeme vývarom. Pridáme sójovú omáčku a cukor.
- 3
Keď sa začne zmes vrieť, vypneme zdroj tepla a pridáme rezance a dobre zmes premiešame. Zakryjeme a necháme vsiaknuť všetok vývar do rezancov (trvá to cca 15 minút). Na 50 g rezancov mi vychádza dva deci vývaru. Čiže na 150 g cca 6 dcl vývaru. Ak rezance namáčame dopredu, môže byť o niečo menej. Ja ich dopredu nemáčam, chcem aby naťahali chuť jedla a nie vody.
- 4
Na záver vmiešame vňať z jarnej cibuľky a dáme aj na vrch na tanieri...
- 5
A pár slov k názvu. Vraj mladé dievča varilo pre svoju starú svokru. Keďže nemali veľa peňazí mala len kúsok mäsa a ten pomlela (skôr nasekala) a upravila (zhruba tak) ako je popísané vyššie. Keďže svokra už nie dobre videla, opýtala sa prečo je v tých rezancoch toľko mravcov... Ono hold, mäso = mravce, rezance = konáre, vňať = listy... Niečo na tom názve bude.
Tiež rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. Snažím sa dávať veci čo tu nie sú...
Diky, recept jsem si po hodne dlouhe dobe s chutí zopakovala! Jen na foceni nebyl cas, tak priste. Jidlo je to doslova k sežrání! Miluju ty nudle. Tak dekuju za pripomenutí. Delala jsem je driv jeste s fazolkovyma luskama nebo s brokolici.