Congee - ázijská ryžová kaša
Foto: janeg
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.
Zdroj: pinterest
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepláchneme ryžu a necháme ju na sitku odtiecť. V hrnci privedieme k varu vodu (vývar) a pridáme ryžu. Stíšime a varíme 25-30 minút za občasného miešania. Ryža začne uvoľňovať škrob a naberie krémovú konzistenciu asi po 20 minútach.
- 2
Ak chcete pridať mäso, napríklad kuracie, hovädzie, bravčové, kačacie, ryby, urobte tak až keď kaša zhustne. Osoľte podľa chuti a hneď podávajte. Čím dlhšie kaša stojí, tým hustejšia bude. Vždy ju môžete zriediť pridaním vody alebo vývaru.
- 3
Ja osobne som si kuracie prsia uvarila samostatne, ochutenú vodu, v ktorej sa varili som použila na zaliatie ryže a kúsky pŕs som natrhala a pridala ich ku koncu varenia. Do kaše som pridala lyžičku mletej papriky a na tanieri ju dochutila čerstvým petržlenom. Pomer vody a ryže som mala 1:8.
Tiež ryžová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neskúšala som, ale myslím, že by to nemal byť problém.
je tam pomer ryza 1-10 voda a konzistencia je taka polievkova kasa.
Je to klasicke cinske ranajkove jedlo.
Pre tých, čo nemajú čas alebo chuť variť niečo 5 hodín, je toto dobrá voľba :)