Kuracie prsia na ázijský spôsob
Foto: cici21
Kuracie prsia v pikantnej omáčke
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks čerstvá |
|
20 g |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
250 g |
|
1 hrsť |
|
1/4 ks |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. V mise zmiešame Solamyl, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, 1 lyžicu vody a žĺtky. Do vzniknutej kašičky primiešame mäso. Necháme odstáť.
-
2
Potom kuracie rezančeky opražíme na oleji - cca 10 minút (mäso musí zmäknúť).
-
3
Mäso vyberieme u panvice a na zvyšnom oleji orestujeme pokrájanú zeleninu - cibuľu, pór, kapiu.
-
4
Pridáme huby, granulovaný cesnak, arašidy a asi 1 dcl vody. Povaríme.
-
5
Nakoniec pridáme orestované kuracie mäso, sójovú omáčku, worchester a nakrájanú čínsku kapustu, prehrejeme, aby kapusta zostala ešte chrumkavá.
mne to predsa pripadá pikantné, nie je to slovenská kuchyňa, to ti musí štípať jazyk?
Ďakujem