Kuracie prsia na ázijský spôsob
Kuracie prsia v pikantnej omáčke
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ks čerstvá |
|
| 20 g |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 hrsť |
|
| 1/4 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 dcl |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. V mise zmiešame Solamyl, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, 1 lyžicu vody a žĺtky. Do vzniknutej kašičky primiešame mäso. Necháme odstáť.
-
2
Potom kuracie rezančeky opražíme na oleji - cca 10 minút (mäso musí zmäknúť).
-
3
Mäso vyberieme u panvice a na zvyšnom oleji orestujeme pokrájanú zeleninu - cibuľu, pór, kapiu.
-
4
Pridáme huby, granulovaný cesnak, arašidy a asi 1 dcl vody. Povaríme.
-
5
Nakoniec pridáme orestované kuracie mäso, sójovú omáčku, worchester a nakrájanú čínsku kapustu, prehrejeme, aby kapusta zostala ešte chrumkavá.









mne to predsa pripadá pikantné, nie je to slovenská kuchyňa, to ti musí štípať jazyk?
Ďakujem