Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Foto: sjuz
Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. (Cock Brand) |
|
1 ks |
|
1 ks malá |
|
1 ks menšia mladá |
|
1 malá konzerva (alebo kokosová smotana) |
|
1 stonka |
|
1/2 palca |
|
1 PL |
|
1 ks malá |
|
1 strúčiky |
|
|
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
|
|
6-8 ks |
|
Postup
-
1
Zeleninu nakrájame na kocky. V hrnci alebo na hlbšej panvici rozohrejeme ghí a na ňom osmahneme nakrájanú cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme nakrájaný cesnak.
- 2
Pridáme nakrájanú tekvicu a batat, premiešame, vytlačíme curry pastu, vylejeme kokosové mlieko, premiešame, pridáme citrónovú trávu , kafírové listy a postrúhaný zázvor. Kto chce a má doma, môže pridať aj bambusové plátky. Dusíme tak, aby bola zelenina na skus, potom pridáme cuketu a ešte pár minút podusíme.
- 3
Hotové curry dochutíme rybacou omáčkou, cukrom a citrónovou šťavou a ešte pár minút povaríme. Posypeme nasekaným koriandrom a podávame s ryžou - my máme radi ku thajskému curry jazmínovú.
- 4
Je to rýchle a jednoduché jedlo, takto robievam aj kuracie (kuracie kúsky opekám s cibuľou), krevetové či rybacie panang curry. Niektoré recepty pastu opekajú, mne tento spôsob nechutil, a nikdy som nevedela prečo :), potom som našla iný spôsob a vedela som, že to je ten správny pre nás. Odvtedy už thajské curry pasty neopekám pred zaliatím kokosovým mliekom...
Tiež zeleninové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za recept.
Len by som rada podotkla, že Panang curry je Malajské, z ostrova Panang/Penang ( kedysi patrilo Thajsku ). A ešte aby nás to všetkých domýlilo :-)) používa sa červené thajské curry! :-))
Inak super recept😍
Už nie je :) Ďakujeme za upozornenie :)