Kačacie prsia s teriyaki redukciou a bao knedličkami
Kristián Gabriš a Zdenko Polák
SushiYa Atelier v Rovinke, 20. augusta 2022
SushiYa Atelier v Rovinke, 20. augusta 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
Suroviny
| 2 porcie |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 g |
|
| Knedličky: | |
| 500 g |
|
| 1 kocka |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 1 ks |
|
| Na potretie: | |
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, a v sous–vide variči varíme hodinu pri 67 stupňoch.
- 2
Medzitým urobíme knedle. Zmiešame vodu, mlieko, droždie a cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme múku, soľ a vajce. Cesto dobre vymiešame dohladka, zakryjeme a necháme 40 minút kysnúť. Z nakysnutého cesta urobíme knedličky, uložíme ich na olejom potreté sito a nad parným kúpeľom ich necháme 25 minút pariť.
- 3
Teriyaki omáčku dáme variť a zredukujeme, podľa chuti dochutíme soľou, cukrom.
- 4
Kačacie prsia podávame s omáčkou a knedličkami. Posypeme nasekanými arašidmi.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu