Rezance na čínsky spôsob fotorecept
Foto: kvietok13
Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)
porcie
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
malý kúsok |
|
podľa odvahy |
|
1 ks |
|
2 stonky |
|
1 ks menšia |
|
2 ks |
|
4-5 listov |
|
troška |
|
cca 1 PL |
|
podľa potreby |
|
125 g |
|
Omáčka: | |
cca 2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si všetko krásne nachystáme. Nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou a posypeme Solamylom. (Mäso sa krásne opečie a ostane šťavnaté.) Pripravíme omáčku - v miske zmiešame sójovú, chilli a ustricovú omáčku spolu s medom a vodou, pomiešame a odložíme. Pripravíme si zeleninu. Cesnak, chilli papričky a zázvor nakrájame na malé kúsky. Mrkvu nastrúhame, stonkový zeler, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájame na malé kúsky.
-
2
Na panvici z vajíčok urobíme omeletu, ktorú potrháme na malé kúsky a odložíme bokom do misky. Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici s troškou oleja. Mäso odložíme bokom do misky s omeletou.
-
3
Zázvor, cesnak a chilli papričky krátko opražíme na troche oleja. Pridáme mrkvu a stonkový zeler, opražíme. Potom pridáme papriku, bielu časť jarnej cibuľky a opražíme.
-
4
K zelenine pridáme čínske rezance, ktoré sme si medzičasom uvarili a opražíme ich spolu so zeleninou. Pridáme mäso a omeletu. Prichádza na rad čínska kapusta a zelená časť jarnej cibuľky - primiešame krátko opražíme. Na záver prilejeme omáčku a všetko ešte raz pekne premiešame.
-
5
Dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu