Čínske rezance
Čínske rezance

Rezance na čínsky spôsob fotorecept

kvietok13 - bez fotkykvietok13, 7. mája 2022
Rezance na čínsky spôsob (fotorecept)
Foto: kvietok13

Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)

3
porcie

Suroviny

1 ks
2 ks
1-2 strúčiky
malý kúsok
podľa odvahy
1 ks
2 stonky
1 ks menšia
2 ks
4-5 listov
troška
cca 1 PL
podľa potreby
125 g
Omáčka:
cca 2 PL
1 PL
1 PL (nemusí byť)
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si všetko krásne nachystáme. Nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou a posypeme Solamylom. (Mäso sa krásne opečie a ostane šťavnaté.) Pripravíme omáčku - v miske zmiešame sójovú, chilli a ustricovú omáčku spolu s medom a vodou, pomiešame a odložíme. Pripravíme si zeleninu. Cesnak, chilli papričky a zázvor nakrájame na malé kúsky. Mrkvu nastrúhame, stonkový zeler, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájame na malé kúsky.

    Rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici z vajíčok urobíme omeletu, ktorú potrháme na malé kúsky a odložíme bokom do misky. Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici s troškou oleja. Mäso odložíme bokom do misky s omeletou.

    Rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zázvor, cesnak a chilli papričky krátko opražíme na troche oleja. Pridáme mrkvu a stonkový zeler, opražíme. Potom pridáme papriku, bielu časť jarnej cibuľky a opražíme.

    Rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K zelenine pridáme čínske rezance, ktoré sme si medzičasom uvarili a opražíme ich spolu so zeleninou. Pridáme mäso a omeletu. Prichádza na rad čínska kapusta a zelená časť jarnej cibuľky - primiešame krátko opražíme. Na záver prilejeme omáčku a všetko ešte raz pekne premiešame.

    Rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť. :)

    Rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha