
Veľkonočná pita à la kopanice
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou,...

Tortilly plnené mletým mäsom
Najprv si orestujeme na oleji cibulku, pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko. Riadne pomiešame...

Domáca sladko-kyslá čili omáčka
Čili papričky očistíme, zbavíme semienok ( nemusíte), nakrajame na jemno, cesnak tiež. Do hrnčeka dame vodu, cukor,...

Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...

Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...

Domáce čínske rezance
Ja som si cesto pripravila v pekarni, postupne prilievame vodu podla potreby. Mne to zobralo asi 1...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Thajský šalát
Mrkvu si po dĺžke nakrájame na tenučké plátky. Tie potom nakrájame na úzke slížiky. Na...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.

Sušené paradajky v oleji
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil v Taliansku, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu,...

Syrová torta Excelent
Před přípravou: Příprava dortu začíná pár dní před akcí, na které se chystám „oslnit“. V obchodu...

Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...

Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....

Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...

Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...

Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...

Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

Mexické buchtičky
Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok... :)

Krabie tyčinky v lístkovom ceste
Je to veľmi chutná slaná pochúťka a jednoduchá na prípravu.

Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.

Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...

Opekané čínske ryžové rezance
Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...

Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...