
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...

Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

Čínska kapusta s hríbami a kuracím mäsom
Toto bol uplne prvy recept, ktory ma naucila varit moja cinska svokra. Jednoduchy, rychly...

Vietnamské kurča s citrónovou trávou
V tomto recepte sa pouziva cerstva citronova trava, ktora sa pri vareni chutovo velmi podoba na...

Pad Gra Prao
Recept pre stiplave jazycky! recept poznam od mojho svarga, ktory vari jedine thajsku kuchynu, toto...

Vyprážané calamari (Squid-Chobotnica)
Tieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat...

Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci...

Jalapeño (chilli) chuťovka
Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka...

Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...

Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)
Jarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na...

Chilli omáčka Habanero - Dotyk smrti
Keďže sa už pár rokov venujem pestovaniu chilli papričiek v čoraz väčšom množstve čo do počtu a...

Veľkonočná pita à la kopanice
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou,...

Tortilly plnené mletým mäsom
Najprv si orestujeme na oleji cibulku, pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko. Riadne pomiešame...

Domáca sladko-kyslá čili omáčka
Čili papričky očistíme, zbavíme semienok ( nemusíte), nakrajame na jemno, cesnak tiež. Do hrnčeka dame vodu, cukor,...

Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...

Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...

Domáce čínske rezance
Ja som si cesto pripravila v pekarni, postupne prilievame vodu podla potreby. Mne to zobralo asi 1...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Thajský šalát
Mrkvu si po dĺžke nakrájame na tenučké plátky. Tie potom nakrájame na úzke slížiky. Na...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.

Sušené paradajky v oleji
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil v Taliansku, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu,...

Syrová torta Excelent
Před přípravou: Příprava dortu začíná pár dní před akcí, na které se chystám „oslnit“. V obchodu...

Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...

Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....

Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...

Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...