Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...
Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....
Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...
Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...
Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...
Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.
Mexické buchtičky
Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok... :)
Krabie tyčinky v lístkovom ceste
Je to veľmi chutná slaná pochúťka a jednoduchá na prípravu.
Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.
Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/
Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...
Opekané čínske ryžové rezance
Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle...
Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...
Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Medvedie labky bez múky
Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ...
Ladies šalát
Umyté listové šaláty premiešame s ostatnými surovinami. Z jogurtu a martini pripravíme dresing, ktorým šalát...
Šalát Aberdeen Angus
Na panvici opečieme cuketu, baklažán a kuriatka, osolíme, okoreníme a naukladáme spolu so cherry...
Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...
Morské kuriatko
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...
Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...
Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...
Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...
Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...
Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...
Chilli con carne arabico
Kuchári všetkých krajín spojte sa! Presne tak som spojil mexický, stredoamerický a arabský priečinok s receptami...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom
BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré,...
Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...
Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...
Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...