Čína trochu inak

barus87 - bez fotkybarus87, 4. mája 2010

Milovníci čínskych bistier určite nedajú dopustiť na pražené ryžové nudle so zeleninou. Medzi takýchto milovníkov patrím aj ja. Rozhodla som sa preto spraviť si Zobraziť celý popisMilovníci čínskych bistier určite nedajú dopustiť na pražené ryžové nudle so zeleninou. Medzi takýchto milovníkov patrím aj ja. Rozhodla som sa preto spraviť si domácu alternatívu tejto pochúťky, ktorá je hotová raz - dva a zasýti. Môže sa podávať ako príloha k číne, alebo ako samostatný chod.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Do stredne veľkej misky vložíme rezance z Vifoniek, nasypeme na ne zmes na dochutenie (v balíčku zvyčajne je suchá zmes v jednom sáčku a pikantný olej v druhom). Minimálne jeden sáčok so suchou zmesou si necháme bokom.

  2. 2

    Zalejeme vriacou vodou. Stačí, ak voda prekryje posledný štvorček rezancov. Netreba jej veľa. Prikryjeme tanierom alebo prikrývkou.

  3. 3

    Kým nám cestoviny zmäknú, nasypeme do panvice mrazenú Wok zmes. Ak chcete mať zeleninu čerstvú, môžete ju nakrájať na rezance. Je to rovnako chutné zo surovej zeleniny ako mrazenej. Nasypeme zvyšné korenie zo sáčku a nalejeme olejček Niekedy sa stane, že vo Vifonkách ten olejček nie je. Nič sa nedeje, ten olejček tam vôbec nie je potrebný. Ja ho dávam len "pre chuť" a aby som to zbytočne nevyhadzovala. Pridáme sójovku a worčestrovku. Netreba nimi šetriť, ale zasa ani preháňať.

  4. 4

    Približne po 3 minútach sú už cestoviny zmäknuté. Vodu z nich scedíme na zeleninu. Netreba dávať všetku, pretože potom sa to rozvarí (aj tak je to chutné :D). Zeleninku premiešame a podusíme. Osobne to robím na prudkom ohni a tú zeleninu varím. Ale znovum, je to vecou chute.

  5. 5

    Keď je už zelenina podusená(voda je odparená), do panvice pridáme cestoviny a poriadne premiešame (ak je panvica primalá, polovica zeleniny vám povyskakuje vonku, ak si nedáte pozor :) ) Keď vidíme, že cestovina sa začína priliepať na panvicu, je na čase odstaviť ju z ohňa a podávať.

  6. 6

    TIP: Pri príprave sa fantázii medze nekladú Tieto cestoviny sú chutné napr. aj s krabími tyčinkami alebo morskými plodmi. Pri morských plodoch odporúčam dusenie predĺžiť, inak sú ako žuvačka. Aj huby sú fajn. Dusenie prispôsobujeme použitým surovinám.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@barus87 akurát pred chvíľkou som prosila o recepty na narodeninovú opekačku a keďže tam naše silnejšie polovičky tie narodeniny patrične zapijú:))))), tak im na druhý deň ráno pripravím Tvoju čínu (ideme aj stanovať) vďaka, super nápad
egreska
aj ja si niekedy robím takuto "čínu" ,je to super len vynechavam tie koreniny z polievky,to vyhadzujem a dochucujem sojovkou a iným korením na azíjské jedla
marlen
pobavil ma aj korenistý popis prípravy...:)
atko42
....vyskúšam to - moji chalani Vifonky milujú na všetky spôsoby.Schrústaju aj surové rezance,takže túto "čínu" určite zhltnú z mľaskaním... :-))))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha