Losos s karí zeleninou

nelajsia - fotkanelajsia, 3. mája 2010
Losos s karí zeleninou
Foto: nelajsia

Veľmi jednoduchý recept a chutný.... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ako by najlepšie chutil...

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
1  ks
1  ks
1 dl
3  lyžice
1  KL
1/2 KL
1 KL
4  PL




Postup

  1. 1

    Filety z lososa zbavíme kože, pinzetou povyberáme kostičky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme pol hodiny v chlade odpočívať. Opečieme na oleji z oboch strán, odložíme na teplý tanier.

  2. 2

    Fenikel očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu tiež na plátky, alebo hranolčeky. Zeleninu v slanej vode blanšírujeme cca 3 min. Na rozpálený olej dáme hladkú múku, urobíme zápražku, pridáme kokosové mlieko, smotanu, chilli omáčku a curry, soľ, chvílu podusíme a pridáme blanšírovanú zeleninu. Podľa potreby zahustíme alebo riedime vodou, v ktorej sa blanšírovala zelenina.

  3. 3

    Filety z lososa servírujeme s curry zeleninou, ozdobíme vňaťou a citrónom. Ak nezahustíme múkou curry zeleninu, jedlo je uvarené podľa delenej stravy - bielkovinové jedlo.

Diskusia k receptu

marlen
museli ste sa oblizovať, zajtra si ho robíme tiež, aj keď nie s tým fínskym...
marlen
chutilo to skvele, ale vy nejako málo jete, lebo ja by som tú zeleninku zjedol sám:).... dobre to ladilo, nijako sa chute nepretláčali...
nelajsia
asi ano, jest netreba vela, ale si to treba vychutnat, rozne chute z kazdeho rozka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia