Foto: nelajsia
Veľmi jednoduchý recept a chutný.... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ako by najlepšie chutil...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z lososa zbavíme kože, pinzetou povyberáme kostičky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme pol hodiny v chlade odpočívať. Opečieme na oleji z oboch strán, odložíme na teplý tanier.
- 2
Fenikel očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu tiež na plátky, alebo hranolčeky. Zeleninu v slanej vode blanšírujeme cca 3 min. Na rozpálený olej dáme hladkú múku, urobíme zápražku, pridáme kokosové mlieko, smotanu, chilli omáčku a curry, soľ, chvílu podusíme a pridáme blanšírovanú zeleninu. Podľa potreby zahustíme alebo riedime vodou, v ktorej sa blanšírovala zelenina.
- 3
Filety z lososa servírujeme s curry zeleninou, ozdobíme vňaťou a citrónom. Ak nezahustíme múkou curry zeleninu, jedlo je uvarené podľa delenej stravy - bielkovinové jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu