Marinované calamari (Squid-Chobotnica)

honestka - fotkahonestka, 12. apríla 2010
Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
Foto: honestka

KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci zo zaciatku mi bolo divne na cokolvek sa iba pozriet o com som dovtedy iba pocula, ze mozeme papat z morskych "čudov". Tuto rybu pripravujeme velmi kratko, dlhe smazenie z nej urobi "Gumovu Strukturu". Robim ju takto marinovanu a podavam ako predjedlo, alebo spolu s cestovinami a salatom (je to vynikajuce plnohodnotne jedlo). Taktiez ju vyprazame a podavame rovnako ako predjedlo. Obidva sposoby su velmi chutne.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marinada:
5 lyžíc
4  strúčiky
½ šálky
1/2  kg
Dressing:
5 lyžíc
5 lyžíc
1 lyžíčka
1  strúčik
2  PL, nasekat

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise vymiešame citrónovou šťavu, cesnak a olivový olej. Pridame Kalamáre pokrajane na kruzky (nie velmi tenke tak 1 cm), dobre premiesame, aby sa vsetko pokrylo marinadou a odlozime do chladnicky aspon na 3 hodiny, alebo cez noc. Takto marinovane prenesieme do veľkej panvici (dobre sa to robi vo Wok), alebo vo velkom palacinkari opekame na prudkom ohni pricom ich stale musime prehadzovat. asi tak 3-4 minúty. Vieme, ze su hotove ked su oblednute troska akoby napuchnu a okraje maju opecene. Nepredlzujte cas, ked vidite, ze su 'napuchnute a beleju' treba skoncit a okamzite daz z ohna prec.

  2. 2

    Kalamáre preložime na servirovaciu misu, polejeme dressingom, posypeme petrzlenovou vniatkou a podávame takto pripravene samostatne, alebo spolu s cestovinami ako hlavne jedlo.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Honestka takto rozpísané sa nezdá, že ba to bola nejaká veda, len to treba robiť s láskou, ako každé jedlo a nebať sa toho čuda. Dobre hovorím?
Miska, cely zazrak aby NEBOLI GUMOVE je v tom, ze ich robis tak akurat, ak cas prezenies nie su dobre, cize, ked vidis, ze sa zacnu akoby stahovat a beliet, miesaj, aby sa nepripalili a hned z ohna prec.
Aj ked ich vysmazas, tak treba kratko, lebo je pravda, ze byvaju "gumove"
Ked ich urobis par krat, uvidis sama, ze je to vlemi jednoduche vidiet, a su fantasticke, zahryznes a rozplynu sa v puse. Je to uplne ine ako akakolvek morska potvora- to je pravda a nie kadzy ich ma rad aj kvoli specifickej voni.

Evans- mas pravdu treba skusit...

Pridaj komentár k receptu: