Kokosové rezy

babav - fotkababav, 30. apríla 2010
Kokosové rezy
Foto: babav

Tento recept mam uz velmi davno,je jednoduchy a zakusok chuti vyborne.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
30 dkg
25 dkg
5 PL
Plnka:
25 dkg
1 ks
1 dl
Poleva :




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyslahame na tuhy sneh.Primiesame postruhany kokos a hrubu muku.Vylejeme na pripraveny hlbsi plech( vymasteny maslom a posypany mukou).Upecieme a z plechu nevyberame.

  2. 2

    Konzervu sladeneho kondenzovaneho mlieka varime aspon 1 hodinu na miernom ohni (najlepsie den pred pouzitim ).Vychladime . Maslo vymiesame s vychladenym ,skaramelizovanym salkom a( 3-4 pl )silnej ciernej kavy .Kavu pridavame opatrne ,aby sa krem nezrazil.Hotovym kremom natrieme povrch upeceneho kokosovnika.

  3. 3

    Oblejeme cokoladovou polevou a odlozime do chladu.Vychladeny kolac krajame na rezy lubovolneho tvaru.

    Kokosové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

huck
Kedysi davno som si na niečom podobnom pochutnala u priatelky mojej znamej. Nikdy sa mi nepodarilo ziskat receptik.. Preto si ma mila babav veelmi potešila! Už je v mojej KK ! Dakujeem:)
sandratamer
Ja robievam tento koláčik s kávovo-čokoládovou plnkou. A tú plnku zase dávam na nízky kakaový koláčik s posekanými orechami. Ale keďže väčšinou sa oba robia počas sviatkov, je to fajnovo zamiešané - ak sa nepodarí jeden koláč, už viem že plnka môže ísť aj na ten druhý!!! :-)))
babav
@sandratamer , tesim sa ,ze ta moj kolacik inspiroval ;-) .Ja ho tiez zvycajne peciem s vianocnym pecivom,ale mam v rodine malu oslavu , tak som si nan spomenula ,lebo je vzdy popularny.
michsamant
mne uz tak dlho nejde piecka a ako na potvoru ju nikde nemaju :( a tu tolko dobrych novych zakuskov! zase mi len oci budu jest
alexdidi
Práve dnes som piekla rovnaký kokosový základ,ale s čokoládovou plnkou varenou nad parou,banánmi a čok. polevou.Patrí medzi naj obľúbenejšie v našej rodine.
martina34
aj ja robievam podobný, tiež 7 vajcový, len plnka sa varí nad parou. Do cesta ide 7 bielkov a do plnky 7 žĺtkov s cukrom nad parou, do toho kakao a maslo. Tento robievam skoro každý sviatok, rodine sa bez neho ani neráta a vždy ho dovedajú.
babav
@martina , to su dobre vyuzite cele vajicka.Ja ho obycajne peciem vtedy,ked mi zvysia bielka z inych zakuskov.Prilezitostne skusim upiect aj tvoju a @alexdidi verziu ;-) .
sanguinaria
originál plnka, vynikajúci nápad použiť namiesto pudingov alebo typických krémov s pridaním škrobov len SALKO - skaramelizované to je naozaj perfektný doplnok ku kokosovému korpusu. vďaka za pridanie
babav
@sanquinaria ,vdaka tebe,ze si tento (vclmi davno pridany )recept vyhrabala.
Plnka je naozaj vyborna ,stoji za vyskusanie a v poslednej dobe uz mozno kupit karamelove salko,tak je raz dva hotova :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia