Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Foto: hkbarbie
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym. Je to vynikajuce pikantne jedlo a vzdy sa Zobraziť celý popisOriginal secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym. Je to vynikajuce pikantne jedlo a vzdy sa mu manzel potesi, ked ho najde na vecernom stole. Ja v tomto recepte pouzivam surove arasidy, ktore sama prazim, ale daju sa nahradit aj nesolenymi oprazenymi z obchodu. Toto je autenticke cinske jedlo ako ma ho naucila varit moja cinska svokra.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
1/2 hrnčeka (125 ml) |
|
8 ks |
|
1 CL |
|
500 ml |
|
Marinada: | |
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1 a 1/2 PL |
|
Koreninova omacka: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1 CL |
|
1/4 CL |
|
1/2 CL |
|
Postup
-
1
Mäso vyklepeme a pokrájame na kocky veľkosti 1.5 cm. Marinujeme v marináde 20 minút.
- 2
Surové arašidy namočíme do vriacej vody na 5 minút. Nevaríme. Zlejeme vodu a arašidy ošúpeme. Potom ich na malom plameni vypražíme v oleji (musia v ňom plávať) do svetlohneda. Vyberieme z oleja a necháme vychladnúť. Ak nemáte surové arašidy, použite nesolene prazene arašidy, ale tie uz potom neprazime.
- 3
500 ml oleja zohrejeme vo woku na 160 stupňov Celzia. Mäsové kocky ponoríme do horúceho oleja na 20 sekúnd a vyberieme. Najlepsie budu, ak ich rozdelite na polovicu a najprv uprazime jednu polovicu, vyberieme z oleja, pockame pokial sa znova nenahreje olej a uprazime druhu polovicu. Necháme odkvapkať olej a mäso si odložíme na ďalší postup. Olej vylejeme z woku a wok vytrieme papierovou utierkou. Tento olej mozeme precedit a znova pouzit 2-3 krat pri fritovani inych masovych jedal.
- 4
Vo woku si teraz zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja. Na vysokom plameni poprazime sušené chili papričky pokrajane na 3 cm. Popražíme ich v oleji na par sekúnd až pokiaľ olej nezcervenie, pridáme nastrúhaný zázvor a mäso. Na vysokom plameni to všetko par sekúnd popražíme. Vlejeme koreninovú omáčku, pomiešame pokiaľ vsetko nezhustne. Vypneme plamen. Vsypeme popražené arašidy. Dobre premiešame a podávame horúce s ryžou. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je super ze si dala v povodnej originalnej verzii.Myslim ze vela zaoceanskych kucharov je prekvapenych ako Kung Pao naozaj vyzera v rodnej krajine.
Odkladam dik
a je to fantasticke,vyskušam aj tento tvoj,milujeme taketo jedla.
este jedna vec vela ma laktozovu netoleranciu , takze jedenie bez zakuskov mlieka a syrov.Mozes sa inym napchavat.
prikladám do KK
snad len to , ze toto jedlo nema chybu:-)
Ja sa ozvem, moja zena nie lebo to ked je HK tak je ako posadnuta kupovanim do odpadnutia.( aj by som kupoval ale vsetko je male na mna)...
pories takuto naberacku z pletiva na kury a je to vyriesene.
s473.photobucket.com/albums/rr91/lubor888/cinska%20kuchyna/...