Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)

honestka - fotkahonestka, 9. apríla 2010
Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)
Foto: honestka

Jarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na pripravu a kedze je velmi oblubeny ako Zobraziť celý popisJarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na pripravu a kedze je velmi oblubeny ako vedlajsi sauce, ktory sa podava s morskymi produktami, surovou, alebo parenou zeleninou, hranolkami - ponukam vam svoj recept.

15-20 minút
príprava

Suroviny

4-6 strúčiky
1  CL
1/2  CL
1  PL
1 CL
2-3 ks
1  pohar




Postup

  1. 1

    2-3 zltky slahame ocelovou metlickou sposobom ako normalnu majonezu velmi pomaly (lebo sa nezahusti) pridanim prvej polovicky oleja. Ked je tento zaklad pekne zahusteny, prilejeme pripravenu zmes z vody a citrónovej šťavy, soli a horčice a šľahame za stáleho miešania metlickou dalej a pomaly pridávame zvyšok oleja, cim sa zmes krasne zahustí ako ked robime basic majonezu. Aioli Zmes by mala byť o nieco redsia ako majonéza. Ak je velmi husta, kludne môžete pridať trochu letnej vody, alebo stavy z citrona (staci čajová lyžička a pridat zase velmi pomaly).

  2. 2

    AKO RYCHLOVKU si ho mozete urobit aj tak, ze cely potup pripravy nahradite 1/2 poharom hotovej majonezy (Hellmann's) s pridanim horcie, cesnaku citronovej a limetkovej stavy a snad 1 lyzicu dobreho olivoveho oleja pre chut.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia