Foto: jarco
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou, hrozienkovým kuskusom a cícerom" bol príliš dlhý :-) Zobraziť celý popisSkúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou, hrozienkovým kuskusom a cícerom" bol príliš dlhý :-) A prečo kopanice? Robil som to na chalupe, pozri fotku nižšie.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jahňacie plecia som spolu s rôznymi odrezkami z jahňaťa dal dusiť v rímskom hrnci do rúry na cca 1,5 hodiny. Podlial som trochou bieleho vína a vývaru, pridal vetvičku rozmarínu, jemne osolil a okorenil čerstvo namletým korením. Takto sa to skončilo:
- 2
Ošúpal som baklažán, nakrájal na 1 cm hrubé pláty, nasolil a nechal odstáť. Cuketu som nakrájal pozdĺžne na pláty podobnej hrúbky. Očistil som jednu hrubostennú červenú papriku. Všetku zeleninu som opražil na olivovom oleji s trochou čili, po opražení nakrájal na drobné kúsky. Tento ordinárny bod postupu som nenafotil, tak aspoň ilustračný obrázok z miesta činu:
- 3
Približne 0,7 litra vývaru z jahňacích kostí som priviedol do varu vo veľkom hrnci. Do odstaveného hrnca som prisypal 250 g kuskusu, pridal soľ, mletý koriander, čerstvé bylinky (čo záhradka dala), hrozienka, zamiešal som a nechal stáť na sporáku. Keď kuskus zmäkol, vmiešal som do neho grilovanú zeleninu a jednu konzervu cíceru.
- 4
Medzitým sa udusila jahňacina v rímskom hrnci. Mäso som vykostil a nakrájal na malé kúsky, vmiešal do kuskusu. Pita chleby som dal na chvíľu zapiecť do ešte stále horúcej rúry:
- 5
Z pita chlebov som kúsok odrezal, aby sa otvorila "kapsa", ktorú som naplnil som zmesou kuskusu, grilovanej zeleniny a cíceru:
- 6
Ihneď som podával. Príbor nebol potrebný, zato fľaša chardonnay padla veľmi vhod:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zda sa ze si vymenil helmu za zasteru na chalupe.Vyzera to vyborne aj ked na chalupe to asi dalo zabrat...
PITA BREAD, robila som asi len 2x ale vzdy boli pekne puffy...
20 g cerstve drozdie, (alebo sacek susene) 1.5 pohara letnej vody.
3 phare hladka muka, 1caj. lyz. sol aj cukor;
urobime si kvasok, vymiesime cesto kym sa nelepi a nechame kysnut v miske pomastenej olejom asi tak 1 hodinu.
Vykysnute cesto rozdelime na 8-10 casti;
nechame podkysnut znova 15 minut a tieto rozvalkame na pita placku.
Plech, na ktorom pita pecieme musi byt horuci, suchy a placky pecieme pri najvyssej teplote v rure (230stC) najblizsie pri tepelnom elemente.
pecieme 4 minuty, otocit a piect dalsie 2 minuty (dozeraj, aby neboli velmi tmave). Vybrat a prepichnut vidlickou aby para vyletela von.
Vydrzia tyzden zabalene v sacku a lanovej utierke.
A čo bolo z ostatného jahňatka jarco?
našťastie som bol v pondelok pozrieť sestru, a čuduj sa svete - na obed sme mali pečené jahňacie stehná :-)