Sladko-kyslá čili omáčka

sjuz - fotkasjuz, 22. apríla 2010
Sladko-kyslá čili omáčka
Foto: sjuz

Domáci recept do fliaš.

Suroviny

1,2  l
50 - 100  g
100  g
300  g
2  kg
1  ČL




Postup

  1. 1

    Zázvor, cesnak,a čili rozmixujeme s trochou octu.

  2. 2

    Dáme do hrnca a pridáme zvyšný ocot, cukor a soľ. Zahrejeme do varu, znížime teplotu a varíme do zhustnutia do sirupovej konzistencie. Cca 30 - 40 minút.

  3. 3

    Hotové nalejeme do fliaš - vychádza tak cca 6 malých fliaš.

Diskusia k receptu

sjuz
:), podľa chuti sa dá pridať či ubrať cesnak, alebo nejaké bylinky a pod.
bambulka51
Závidím Vám,že môžte papať čili ,ja mám naň alergiu a keď niekedy neodolám,to by Ste ma maly vidieť...ale receptík si aj tak pridám,ďakujem@sjuz ,ja si ho aj tak urobím!!!!!!!!!!!
sjuz
Tak to by bol pre mňa veľký trest, keby som mala alergiu na čili....! nezávidím:), bambulka
evas13
Čili nepapám, ale mám doma milovníka všetkého ostrého z čili a tak mu to pripravím do tých maličký pohárikov. Určite ho s tým poteším milá @sjuz .
sjuz
idem ju robiť cez víkend, pridám foto.
sjuz
ernest - nie je za čo - a omáčku si treba dochutiť podľa seba, a nedržať sa striktne receptu. Inak - ona keď je ešte horúca, je celkom tekutá, taká sirupová, ale ked vychladne, zhustne. Varila som ju dlhšie, ako 30 minút - cca hodinku. Zabudla som na ňu :)) - ale neuškodilo jej to - naopak:) Tak nech sa zadarí:)!
6810_1290333022 - profilový obrázok
ldi
ldi
Ahoj sjuz.....asi som ešte amater ale prosím ťa omáčka sa nesterilizuje?A do čoho všetkeho ju používaš.Mám velmi rád ostré jedlá.
Ďakujem:)
sjuz
nesterilizuje, vydrží. Ale asi ju treba variť kratšie, je dosť hustá.
Používam k mäsu, alebo keď robievam buffalo krídla, tak do tej omáčky, do ktorej sa namáčajú, a väčšinou do marinád....:)
alena45
Wow, to tie omáčky majú toľko cukru ? Niekedy neviem či jem krídelká s omáčkou alebo omáčku s krídelkami. A to má toľko cukru ?
6810_1290333022 - profilový obrázok
ldi
ldi
Idem dneska na to...kým príde manželka z prace bude omačka v komore..
foska
Robila som ho a podaril sa. Je to doslova biologicka zbran! :D
Dakujem za recept, stiplave mame radi ;)
alena45
už dva roky som sa chystala na tento recept, no a konečne som sa rozhýbala :


Neodmerala som si papričky, bolo ich asi viac, lebo je viac ako pikantná tá moja omáčka. Už som si dokonca istá, že v týždni budú krídelkáááá. Dík za recept.
alena45
No mne asi tie papričky vypálili mozog, už neviem pripojiť obrázok !
pollaris
Pekný deň prajem, iba sa chcem opýtať, v tom recepte sa mi nezdá 2 kg cukru, je to tak, alebo je to omyl ?
sjuz
@pollaris - ospravedňujem sa, no doteraz mi nechodili upozornenia na nové príspevky k receptom... :(
Áno, uvedené množstvo je správne...:)
kopa
Exkluzívny!!!!! Takýto názov dostal od mojich priateľov. Vyskúšala som tento recept, každému chutil. Toho roku budem robiť nie z dupľovanej dávky ale z tripľovanej. :)))))))))
sjuz
Vdaka, som rada, ze chutila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia