Bravčové rezance alla Fu

fu - bez fotkyfu, 22. apríla 2010

Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny.

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
  http://www.avokado.cz/sortiment/adzika
5-6 ks
 ml 100
1-2 plátky




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, nakrájame na tenké rezance. Posolíme, pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, sójovú omáčku, celé korenie, korenie Adžika, nadrobno pokrájanú cibuľu a roztlačený strúčik cesnaku. Nezabudnite aj na drobné prúžky pokrájaný zázvor. Všetko to zalejeme malým množstvom olivového oleja a dobre premiešame. Uložíme túto zmes do nádoby a necháme v chlade odstáť. Ja som to nechal cez noc v chladničke, ale asi bude stačiť, keď sa to nechá odležať aj kratšiu dobu.

  2. 2

    Dáme variť šampiňony – stačí, keď sa budú variť cca. 15 minút. Ak chcete aby vám šampiňóny zostali biele pridajte do vody citrónovú šťavu. Medzitým si nadrobno pokrájame baklažán, najlepšie na malé kocky. Odvarené šampiňóny prepláchneme studenou vodou a nadrobno nakrájame. Baklažán aj šampiňóny dáme na panvicu, pridáme olivový olej a necháme, nech sa to rozohreje. Potom podlejeme troškou vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme dusiť pokým baklažán nezačne mäkknúť. V tejto chvíli pridáme soľ, mleté korenie, sladkú papriku a zamiešame. Stíšime plameň a pridáme smotanu, dôkladne zamiešame. Po 2-3 minútach môžme pridať 2 plátky syra natrhané na menšie kúsky. Opať zakryjeme pokrievkou a môžme vypnúť sporák. Pod pokrievkou sa za pár minút syr roztopí a môžme to opätovne premiešať.

  3. 3

    Medzitým si na ďalšej panvici pripravíme napácovanú zmes. Najskôr mäso zprudka opečieme a potom stíšime plameň. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 20-30 minút. Ak bude potrebné, podlejeme vodou a premiešame. Toto jedlo podávame s ryžou, najlepšie Basmati alebo dlhozrnnou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

monzet
Mňam,mňam.Isto skúsim.Len asi zamením to bravčové za hydinu.Už to nebude to isté,ja viem,no ale chutiť to hádam bude podobne.Ďakujem,ukladám do KK.
marlen
mne sa zdá čudné, že sa tu bravčové pokladá za taký jed. z kvalitného bravčového, ktoré nemá na sebe na prst slaniny, nie je oveľa viac kalórií a skryté tuky, ktoré obsahuje, neškodia tak, ako hormóny v kuracom. rešpektujem však voľbu každého, niekedy to môže byť aj otázka náboženstva.
tie kurčatá, ktoré sa tu predávajú, sem cestujú až z ďalekej Ázie, či už ich kúpite vo vákuovom balíčku, alebo voľné
vo filme som videl, aká ťažká práca je v hydinárni........
marlen
p.s. najmä deťom by sa malo kuracie podávať opatrne. vraj lepší je pre ne králik a teľacie, čo ma veľmi prekvapilo.
monzet
Milý marlen,vôbec bravčové nepokladám za jed,len mi skrátka nechutí...A syn ho odmieta úplne.Recept sa mi páči,tak si ho len upravím podľa našej chute.Hádam to nie je až taký hriech..A tebe fu,ešte raz,ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia