Foto: honestka
Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka lahodka, ktora sa tu teraz predava uz aj Zobraziť celý popisJe to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka lahodka, ktora sa tu teraz predava uz aj zmrazena v pripade, ked potrebujeme rychle nieco servirovat necakanym hostom.
porcií
príprava
na 220 °C °C
Postup
-
1
Jalapeño chili papricky umyjeme v celosti, potom ocistime, rozpolime a vyberieme semiacka pricom pouzijeme ochranne rukavice, lebo velmi stipu. Syry zmiesame tak, aby sa dali pekne naplnit polovicky papriciek. Takto pripravene chili omotame na tenko nakrajanou slaninkou (aj udena je bezva!), pripadme koreniny ak potrebne, poukladame na plech, ktory si vylozime papierom na pecenie, alobalom alebo SILpat (kvoli cisteniu) a dame zapiect na 15 minut - alebo kym je slanika nie pekne priskvarena a syr bubla...
-
2
Potm ich prelozime na servirovacu misu, nechame ochladnut (tu POZOR - aj ked velmi lakave-nedovolte nikomu jest ich horuce, lebo si popali jazyk horucim syrom!) a pozerame jeden na druheho co to s kym urobi, hehe...
-
3
Mozu sa aj GRILOVAT. Su ozaj mnamky!
Super recept, honestka :)
Odkladam, chilli je moja slabost
A Varecha je taka addictive, ze clovek musi na nu kuknut aspon raz denne...
Vdaka timu, co vsetko vymyslaju a drzia nas na "stopkach"...
A DAKUJEM za vsetky comments!
Pacia sa mi vase napady, recepty, musim sa dobre rozhliadnut, pozrela som to len tak letmo, su velmi inspirativne a ponuka je naozaj bohata. Dakujem.
a prosim aby sme si tykali.
Milovníci chilli kuknite tu : www.extrapaliveomacky.sk
nájdete tam Jalapeno v tekutom stave mňa.
Malo speci posedeni a prilezitosti sa zaobide bez nich aj im podobnym dobrotam v malom.
Zrejme je viacej milovnikov /obcas aj tychto palivych, ked su v primeranom mnozstve/.