Jalapeño (chilli) chuťovka

honestka - fotkahonestka, 11. apríla 2010
Jalapeño (chilli) chuťovka
Foto: honestka

Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka lahodka, ktora sa tu teraz predava uz aj zmrazena v pripade, ked potrebujeme rychle nieco servirovat necakanym hostom.

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C °C

Suroviny

20  ks
1  pohar
1/4  pohara
1  PL
1  PL
20  ks
podla chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jalapeño chili papricky umyjeme v celosti, potom ocistime, rozpolime a vyberieme semiacka pricom pouzijeme ochranne rukavice, lebo velmi stipu. Syry zmiesame tak, aby sa dali pekne naplnit polovicky papriciek. Takto pripravene chili omotame na tenko nakrajanou slaninkou (aj udena je bezva!), pripadme koreniny ak potrebne, poukladame na plech, ktory si vylozime papierom na pecenie, alobalom alebo SILpat (kvoli cisteniu) a dame zapiect na 15 minut - alebo kym je slanika nie pekne priskvarena a syr bubla...

    Jalapeño (chilli) chuťovka - obrázok 1
  2. 2

    Potm ich prelozime na servirovacu misu, nechame ochladnut (tu POZOR - aj ked velmi lakave-nedovolte nikomu jest ich horuce, lebo si popali jazyk horucim syrom!) a pozerame jeden na druheho co to s kym urobi, hehe...

    Jalapeño (chilli) chuťovka - obrázok 2
  3. 3

    Mozu sa aj GRILOVAT. Su ozaj mnamky!

    Jalapeño (chilli) chuťovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Ó, tak to hej...ja som robila takto červené, no plnila som ich syrom surové, obalila v trojobale a vypražila...
Super recept, honestka :)
Bozulka, toto je uplne obycajna bez prichute Philadelphia, ale urcite sa mozu pouzit aj ine- zatial vsetky kombinacie syrov su v tejto papricke fajnove, daju sa robit aj tak ako hovori "sjuz", lenze vtedy ich npalnim cele, obalim a vyprazim.
@Cukrarka : ano ako chutovky sa Chili papricky nakladajuna rozne sposoby aj s tunou ci salmon, cammembert.... a zaleju olejom, su to vselijake dobre vecicky, pozname dost jedal, ale stale nieco nove objavujeme vsak?

A Varecha je taka addictive, ze clovek musi na nu kuknut aspon raz denne...
Vdaka timu, co vsetko vymyslaju a drzia nas na "stopkach"...

A DAKUJEM za vsetky comments!
honestka- včera som urobila na večeru tovje papriky - nie sice jalapeňo, ale malé zelené a riadne štipľavé maďarské. Obalila som prosciutom, a naplnila mozarellou. Poliala olivovým olejom, a manžel sa len tak oblizoval večer, keď si namáčal chlebík do oleja ochuteného tou paprikou a šunkou....super recept:), vďaka:)
@sjuz : dakujem som rada, ze takym expertom ako vy chutia tiez. je to velmi uspesna zlozka podavat na strtnuti kamosov, aj ti, ltori to moc nejedia si daju povedat. Ja som sa to naucila tiez, hoci s palivym som bola na bojisku... pozdravujem a tesim sa dalej na tvoje dobre recepty.
vdaka za napad, stiplave mam aj ja rada, dufam, ze sa mi ich podari kupit a zamaskrtit si.
Pacia sa mi vase napady, recepty, musim sa dobre rozhliadnut, pozrela som to len tak letmo, su velmi inspirativne a ponuka je naozaj bohata. Dakujem.

Pridaj komentár k receptu: