Domáca sladko-kyslá čili omáčka

egreska - fotkaegreska, 29. marca 2010
Domáca sladko-kyslá čili omáčka
Foto: egreska

Suroviny

2 ks
2 stručiky
80-100 g
80-100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Čili papričky očistíme,zbavíme semienok ( nemusíte),nakrajame na jemno,cesnak tiež.Do hrnčeka dame vodu,cukor,ocot a premiešame ,pridame cesnak s papričkami a varíme asi 10 minut na miernom ohni,kym zmes nebude sirupovitej konzistencie.Ak vam zhustne moc,len pridajte trošku vody a rozmiešajte.

  2. 2

    Nakoniec si ešte možete dochutit podla seba,napr.korením,sojovou omačkou alebo čerstvym nakrajanym koriandrom.Skladujeme v chladničke.Hodí sa k mäsam,na čínu alebo ako dip.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže sa miesto cukru použiť aj sladidlo? Asi to potom asi nezhustne ako z cukrom.Ako dlho sa to dá skladovať? Rozmýšľam,či by sa to nedalo aj sterilizovať v pohároch do zásoby.
egreska
@evanaaa nemam to odskušane so sladidlom takže neviem a ani som to nesterilizovala len sme to mali v chladničke a do dvoch tyždnov sme to zjedli,je mi luto ale moc som neporadila..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia