Vyprážané calamari (Squid-Chobotnica)

honestka - fotkahonestka, 12. apríla 2010
Vyprážané calamari (Squid-Chobotnica)
Foto: honestka

Tieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat ich hned ako sa vyberu z fritoveho hrnca, Zobraziť celý popisTieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat ich hned ako sa vyberu z fritoveho hrnca, (alebo oleja v panvici). Podavame ich s kuskom citrona a ochutenou majonezou, alebo si pripravime "Cocktail Sauce". Tak isto mozu byt servirovane s roznymi cestovinami ako hlavne jedlo.

15 minút
príprava
15 minút
na 220  °C

Suroviny

1/2  kg
1/2  šálky
1/2  šálky
1/4  lyžičky
 podla chuti
1/4  lyžičky
Na vyprazanie:




Postup

  1. 1

    Kalamáre (Squid-Chobotnica) si pokrajame na krúžky asi tak do 1cm hrúbky. Osušime. Do veľkého plastikového sáčku si nasypeme suche prisady (múku, kukuričnu múku, kukuričný škrob), vsetko dobre premixujeme a pridame nakrajane krúžky Kalamáre. Snažime sa, aby sa všetky dobre obalili a tak ich možeme troska aj pritlacit. Potom si ich dame na sitko a preosejeme, aby sme dali preč prebytočnú múku a tato nešla do oleja. Vypražame v hrnci tak, aby sa navzajom nedotykali, kým nebudu peknej zlatej farby, staci tak 1 minútu. Teplota: 425 ° F = (220 °C).

  2. 2

    Vyberieme a dáme na papierové utierky osušit prebytocny olej. Keď su všetky kružky postupne opečené, okoreníme ich chili, solou podla chuti a podávame s kúskami citrona, ochutenou majonézou, omáčkami, ci zelenym šalatom...

  3. 3

    'COCTAIL SAUCE' (Koktailová omáčka): 1/2 hrnčeka chili omáčky, 1/2 šálky kečupu, 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 malý citrón), 1 až 2 polievkové lyžice struhany chren, 1/4lyžice Worcestershire omáčka, troska chili, sol a med, alebo troska cukru podla chuti.

Diskusia k receptu

2010
toto je moj klasicky "styl"dik
este nedavno sa dali kupit uplne cerstvo spravene horuce len tak zabalene v novinach od grekov pri mori( uz je to zakazene olovo v tlaci)
rozbalit na plazi dat citron a tatarku supis...
braxi
kalamáre mám rada aj grilované, nepokrájané, potreté cesnakom a petržlenovou vňaťou...fantázia, mňam mňam...
veronika353
Tyto všelijaké mořské tvory jsme jedli v Řecku i Španělsku.Jako salát i fritované a nejradši máme smaženou chobotnici v trojobale nebo v těstíčku.Už asi čtvrtý rok ji máme na vánoce spolu s kaprem a filé.Vařím ji asi ve dvou vodách tak, aby byla tak akorát.Zkusím ji usmažit podle tvojeho receptu.To cayenské koření nemám, ale u nás se dá koupit.Ty kalamáre jsou taky dobré,někdo tomu říká i sépie.Koupila jsem je mrazené obalované, byly taky dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia