Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour)

honestka - fotkahonestka, 6. mája 2010
Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour)
Foto: honestka

V našom jedalničku je niekolko typov jedal sweet & sour a tak dnes dam moj recept na dalši oblubeny a pomerne jednoduchy sposob pripravy.

6-
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
Cestičko:
2,5 šálky
2  lyžice
3 lyžice
1/2 lyžičky
1/4 lyžičky
1 lyžicka
1
1,5 - 2 šálky
 podla potreby
Omáčka:
1+1 ks
2 lyžice
1 341 ml
 podla chuti
3/4 šálky
1/2 šálky
 podla chuti
 podla chuti
2 lyžice
2 šálky
2 lyžice
SALKA: 2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia na toto jedlo boli pouzite bez kože. Nakrajame ich rovnomerne na uhladne kusky.

    Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si cesticko zo vsetkych surovin a prilejeme najprv radsej menej vody, premiesame vsetko tak, aby cesticko bolo hladke, ale nie velmi riedke, ale aby nam pekne obalili cele kusky masa. Ak vidime, že cesto je huste pridame postupne troska viacej vody. Takto pripravene kusky masa si vypražime do zlatista (ja som použila fritovaci hrniec) a nechame ich odtiect na papierovom obrusku.

    Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour) - obrázok 2
  3. 3

    Omačka: 2 lyzice kukuricneho skrobu si rozmiesame s par lyzickami vody v malej nadobke. Cibulku, cesnak a papriky si dame do hlbsej panvice, malicko podlejeme vodou a troska omahneme, kym zelenina troska pusti svoju stavu a farbu. Vyberieme na prirucny tanier. Dalej do panvice pridame zbytok vody, rozmixovany ananasovy kompot, vsetky tekutiny (ocot, med, lekvar, cukor, koreniny) a vsetko spolu povarime, ked omacka zacne hustnut, vylejej do nej pripraveny rozpusteny skrob, nechame prejst varom a odstavime. Omacka dostane hustejsiu konzistenciu takmer medoveho charakteru.

    Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprazene masove kusky polozime na tanier prelejeme horucou omackou a podavame s dusenou ryzou. Ked sme sem prisli, troska som si musela zvyknut na tieto chute 'sladkokysych uprav masa'. Ak si myslite, ze v tomto recepte sa vam zda vela sladkych veci, upravte si ich podla seba, ale nam tato chut prave vyhovuje aka je. Poznamka: Kto ma rad, moze si pridat par feferoniek, (ked nemame tu vnucika), tak toto jedlo aj stiplave je fajn. ============== pre variacich mimo Slovenska pouzita plechovicka ananásoveho kompótu je 8oz=341 ml.

    Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour) - obrázok 4

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
@honestka , obdivujem ta ,ze sa ti chce robit tieto originalne recepty z cinskej kuchyne doma,ale zrejme mas dost jedakov ,ze sa ti to vyplati.BTW,zvladla si to vyborne!
Babav-dakujem. nedavno sa mi nechcelo robit na nas babinec- kupila hotove a dostala som dutku...
Sme len dvaja a par dni vnucik, ale ked cez weekend pridu deti, alebo sa mi pridruzi dajaka kamoska (svojvolne nasilu, hehe) a poprosikaju si, tak urobim... j
e to lahko urobit aj doma, ked mame vsetko k dostaniu a tieto jedla mam este z obdobia, ked sme mali velky rodinny appetite a deti, ktore boli vzdy hladne a vyrastali na domacej strave...
veľmi sa mi páči tvoj recept...hlavne,že jeho príprava je naozaj veľmi jednoduchá...aj ingrediencie sú pre mňa dostupné...,@hkbarbie varí tiež úžasne, ale pre mňa dosť náročné na prípravu a hlavne na suroviny, pretože čínu nevarím až tak často...,myslím, že ho vyskúšam už tento víkend...
Myslím , že zajtra je čas spraviť to chutné jedlo , rýchlo,chutne .
Šalátik hlávkový s citrónovou šťavičkou "mňam"
KK uložené .
@alexdidi -dakujem: tieto jedla- to su tak uz "poupravovane ciny" a kazdy si to naviac este prisposobi sebe a hkbarbie vari z pravych surovin ako sa v cine pouzivaju starocia... ja varim obidva sposoby, lebo sme sa naucili jest vselico a naviac nam to velmi chuti, ale ako som spominala zaciatky boli pomale, kedze doma sme jedavali same slovenske dobroty...
JARKA- dakujem, nech chuti... Dostat u nas nejake hotove taketo sladko-kysle v obchodoch? ak nie napisem recept na omacku, ktoru si robim sama doma na dalsiu cinu- zase troska inu a varila som s nou velmi dlho, hoci tu mame moznost kupit hotove-na tychto omackach je dobre to, ze suche kuracie prsia takto chutia uplne lahodne a vzdy inac.
milá@honestka , tentoraz nebudem o recepte, ten už vychválili,( ja by som to robil s dobrým bravčovým, kuracieho som už prejedený...)...... mňa zaujal obrus.....ako u mojej babičky, ako v jej kuchyni...to snáď nie je možné, že v kanade,po toľkých rokoch, cibuliakový obrus mojej babičky....aj ona bola skvelá kuchárka, ako ty a zákusok by tiež pokrájala na kolieska a nie na rezy, ako ty....
Marlen: maso kludne zmen za bravcove, ci hovadzie -chut bude fajn ale tam sa ziada troska viacej zazvoru a cinskych omacok (eg. soysauce) a uprava masa na tensie velke plaltky. verim, ze casom sa tu objavi tak vela druhov ze budete moct robit akokolvek a vyberiete si tie svoje oblubene...
a dakujem za to ostatne, som rada, ked mam z domova okolo mna par veci, ktore mi pripominaju stale odkial som prisla.
Ja by som nechcela opakovať, čo povedali ostatní, ale ono to ani nejde. :-)
Paradoxne, ale tiež ma zaujal ten obrus. Milujem cibuľový vzor.
Aj unás dostaneš sladké omáčky sú samé "éčka", ja čo môžem , a to veru môžem , robím len z čertvých surovín. Keď môžeš hoď recept na sladkú omáčku, ja prsia , hoci aj kačacie a husacie môžem .
K môjmu receptu:"pletenec" stačí zazvoniť , dvere sú dokorán, si výtaná.
hnedy cukor mozes nahradit vyrobkom "MELASA" alebo mozes pridat dalsiu plnu lyzicku medu. ale bez octu, alebo ananasu- nedostanes tu chut. ak vsak mas doma balzamikovy ocot- ten mozes pouzit aj ak nemas ananas. bude to troska ina struktura ale nevadi, nastastie vo vareni sa da vzdy experimentovat...
honestka idem robiť cez víkend, suroviny mám nakúpené, potom hodím foto...teraz som si prečítala tvoj comment na muffins, čo robila palokuchki, ty si kedysi k môjmu receptu na muffinky napísala, že hodíš na varechu svoj recept, asi si zabudla, môžeš ho please pridať? ďakujem.
tak som robila a je to výborné jedlo, mne sa zdal pomer kyslo-sladkosti akurát, manžel povedal, že to bolo sladké, tak dám nabudúce asi menej cukru a po jednej PL lekváru a medu, ďakujem za skvelý receptík
@lucylee : dakujem, som rada ze chutilo a ked si ho upravite podla seba, mozno sa stane aj oblubenym. Moj manzel je velmi sladky a tak aj do salataov si pridava med... mozem povedat, ze v zaciatkoch tu toto bolo pre mna vekym nezvykom, ale som rada, ze som sa zmenila bola by som prisla o vela vynikajucich jedal, lebo vselico mi tu nebolo po chuti... pozdravujem ta!
prechádzam si na vareche recepty a la čína - a narazila som na tento tvoj ´další skvelý receptík. Ukladám, a skúsim!
Fajnový a vyzerá vynikajúco a prečo nie už prekročiť tú pomyslenú čiaru zábran a vyskúšať takúto chuť. Vďaka Honestka. :)

Pridaj komentár k receptu: