Pita chlieb - placky fotorecept

honestka - fotkahonestka, 4. mája 2010
Pita chlieb - placky (fotorecept)
Foto: honestka

Tento typ chlebovych placiek je tu velmi popularny a sluzi ako doplnok k jedlam, alebo sa do neho zabalia rozne upravy salatov a masa s dresingami a jedia sa ako samostatne jedlo. Moj najoblubenejsi je original "Turecky Doner Kebab" Prave som ich piekla v utorok, a mozem doporucit, ze ak mate "kamen na pecenie pizze", tak ich robte priamo na nom. Moja priatelka pecie z tohto cesta placky na horaku na zeleznom palacinkari, pretoze nepouziva ruru a vysli jej tiez velmi dobre.

8-10
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 230 °C °C

Suroviny

3 šalky
1 saček
1,5 šalky
1  lyžička
1 lyžička
 podla potreby
ŠÁLKA: 2,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mozeme použit aj cerstve droždie (15-20 gr), vtedy si kvasok nerobim. Zo suchych droždi urobime kvasok a ked zacne bublat, vymiesime si vlacne cesto pokial sa nelepi na ruky.

    Pita chlieb - placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymastime si misku a vlozime do nej cesto a nechame ho kysnut pri izbovej teplote aspon 1 hodinu. Cesto si rozdelime na 8-10 guliek, tieto necham podkysnut znova asi tak 20 minut a potom ich rozvalkam na placku velkosti 20 cm.

    Pita chlieb - placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je dobre aby sme si ruru nechali vyhriat na najvyssej teplote zaroven s plechom, alebo kamenom, na ktorom placky pecieme. Ja peciem placky po 2 bud na suchom plechu, alebo na peciacom kameni, na ktorom peciem aj pizzu. Tento mam polozeny uplne na spodku rury pri elektrickom elemente (ja mam plyn) a nan polozime 2 placky, ktore pecieme 3-4 minuty- prevratime a dopeciem dalsie 2 minuty.

    Pita chlieb - placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Placky sa krasne nafuknu, ked ich vyberiem, prepichnem, aby sa para uvolnila necham troska ochladnut a zabalim do papieroveho, alebo lanoveho obruska aby nevyschli. Takto mi vydrzia (ak!) tyzden zabalene v sacku a ostanu krasne vlacne. V pripade neskorsieho pouzitia ich pokropim troska vodou a prehrejem na palacinkarni alebo v rure a su ako cerstve. Taktiez sa daju pokrajat na trojuholnicky, tak opiect a podavat ako chips priloha k salatom a pomazankam. Cheers!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja si tieto placky kupujem, lebo sa mi nepodarili aby boli nafuknute, vyskusim tvoj recept, mnaaam :-)
1x zdenca
Milá @honestka , dnes mi veľmi skvelo poslúžil Tvoj recept, múku so dala na polovicu s tmavou chlebovou, trošku som sa bála, či sa nadujú, ale nemali chybu, vďaka za recept.


1x katka78