Foto: barborao
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske cervene kari. Inspirovana ich originalnym recpetom, pridavam Zobraziť celý popisSuroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske cervene kari. Inspirovana ich originalnym recpetom, pridavam vseliaku "europsku" zeleninu (sampiony, cukety, paprika, cele stuciky hrasku, ci fazule) obmienam podla toho co je v chladicke. Tento recept je vegetariansky, kedze som dneska nemala chut na masko. A preco oranzove? Lebo farba tohto kari je oranzova ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme olej a pridame nadrobno nakrajanu cibulku a cerstvy zazvor, osmazime a pridame kari (curry) pastu, premiesame a osmazime.
-
2
Prilejeme kokosove mlieko a rozmiesame, pridame hrncek vriacej vody. Prilozime bambusove klicky a vsetku zeleninu, ktoru sme pokrajali na kusky. Teda: hriby, cukety, papriku, thajske baklazany a chilli papricky v celku a vsetko premiesame. Varime na strednej teplote za neustaleho premiesavania 8 az 10 minut, aby nam zeleninka ostala trosku chrumkava.
-
3
Do kari na zaver pridame struhany kokos (alebo kokosovy krem, ten som pouzila ja), thajske bazalkove listky v celku, kafir limetkove listy a rybiu omacku. Premiesame a odstavime.
-
4
Servirujeme s ryzou. Dobru chut vegetarianom!
Jasnacka ze: dobru chut vsetkym! ;)
su to mini baklazaniky, o nieco vascie ako hrasky, maju velmi prenikavu chut, dodaju jedlu autenticku thajsku esenciu.
Bledofialove baklazany zatial nepoznam, avsak kludne ich mozes do tohto receptu supnut! :)
super ze ides uplne presne do detailov ako v Thajsku, ich bazalka , kaffir lime a pea eggplant no a bez fish sauce by to nebolo tak ako to ma byt s tou spravnou aromou.
PS:
Ja mam vyhodu mne rastie kaffir lime v zahrade
cheers
Okrem toho som tam videla aj galangal, mangostan, rambutan, plantains, niekoľko druhov čili, fialové zemiaky, citrónovú trávu, jedlé kvety, bylinky, koreniny od výmyslu sveta, prekrásnu čakanku (ktorú ľúbim vďaka @janger ) a veľa iného na čo si teraz nespomeniem. Skúsila som aj ich kváskový chlieb, pečú veľké 2,2kg pecne, dá sa však kúpiť aj polovica, alebo štvrtka. Ak si tam už bola, možno si si baklažániky len nevšimla, alebo ich práve nemali. Ak si ešte nebola, vrelo odporúčam, ako ťa poznám, prídeš si na svoje :-)